SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursalı CHP lilere teşekkür edelim..

Yazının Giriş Tarihi: 19.06.2020 20:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.06.2020 20:35

Ama bir şartla! Bakın size anlatayım.. Burulaş kuruluşu BUDO Bursalıları denizden İstanbul’a, İstanbullular’ı da Bursa’ya ulaştırıyor. Ara verdiği seferlere de yeniden başladı. Lakin, pandeminin patlak vermesinden hemen önce, daha öncesinde bir telefon trafiği, diyalog girişimi olmadan kurumlar arası bir yazışma ile de değil, Burulaş’a İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları’ndan gelen bir ihtarname yöneticileri şaşkınlığa uğrattı. İBB, BUDO’nun İstanbul Katipçelebi İskelesi’nden gerçekleştirilecek seferlerinin aylık gelirinin %5 ini kira olarak telep etmekteydi. Yalnız bu gelirin 750 bin liranın altında kalması halinde 750 bin liraya tamamlanacağı, %5 tutarın 750 bin liranın üstünde olması halinde ise gerçekleşen rakam istenmekteydi.

Çat kapı gelen bu ihtarnamede imzası olan Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş ve Hukuk Sigorta Müdür Vekili Av.Mehmet Okudan bu şartlar kabul ediliyorsa yeni sözleşme imzalayacaklarını, kabul edilmiyor ise tahliye işlemlerine başlanacağını ifade ediyorlardı..

Bildiğim, Burulaş’ın hukuk servisi bu ihtarnameye aynı yolla cevap verdi, istenen rakamın ödenemez ve son ödenen kiranın iki katı olduğunu, kar amaçlı değil hizmet odaklı bir kuruluş olduklarını yazarak.. Hatta bilançolarını da ekleyerek şeffaf bir şekilde durumu izah etti.

Sadece İstanbul’u kapsama alanında tutmayan ve seçildiği günden itibaren ülke kentlerinde ve meselelerinde fikir yürüten Ekrem İmamoğlu’nun konuyla ilgili bilgisi olmadığını zannetmiyorum. BUDO Bursalılar kadar İstanbullular’a hizmet ediyor. Müdahil olma zamanı gelmiş de geçmiş bile..

Araya pandemi süreci girdi. Bu arada gemi satışlarını gündeme getiren CHP Bursa yönetimi, “BUDO’yu sattırmayız!” diye açıklamalar yaptı ama sorunun çözümü konusunda bugüne kadar somut adım atmadı.. Bursalı CHP li siyasetçilere, gazetecilere, ayağı yoldaki taşa takılsa sosyal medyada Ak Partili belediyelere saydıranlara iş düşüyor.. Makul bir kiraya İmamoğlu’nu razı edin.. Hatta iskeleyi bugünkü sıkışık, daraşma halinden kurtaracak yeni bir çözüm bulun ve Bursa’ya yolculuğun gecekondu bozması bir barakadan başlamasına razı olmayın. Bendeniz ve gazetem EKOMETRE’de size hem teşekkür, hem tebrik edelim..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.