SON DAKİKA
Hava Durumu

60 AVM bankalara geçebilir!

Yazının Giriş Tarihi: 07.12.2022 13:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2022 13:37

Türkiye’de 446 AVM var. Her gün 6,5 milyon kişi AVM lerin kapısından giriyor. Pandemi öncesinin ziyaretçi sayısı yakalandı ama Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Hüseyin Altaş’tan iyi haberler gelmiyor.

2018’de AVM’lerde yabancı yatırım oranın yüzde 30’du fakat yabancı yatırımcıların oranı şimdi yüzde 18’lere düştü. Yabancı yatırımcılar neden kaçıyor? Prof. Altaş’a göre “Hukuki güvenlik olmaması, çok fazla ve sık düzenleme yapılıyor olması nedeniyle yabancı yatırımcı kaçıyor. Yabancı yatırımcı bunları görünce kaçıyor. Çünkü diyor hesap kitap yapıyorum, yatırım yapıyorum sonra kural değişiyor, o nedenle yatırımdan vazgeçiyor. Bu şekilde devem ederse yabancı yatırım miktarı daha da azalır”

Bankaların AVM sahiplerine verdiği kredilerin karşılığında el koyduğu AVM ler var. Prof. Altaş

“Bankalara toplam borç 12 milyar dolar. AVM sahiplerinin çoğunun başka faaliyet alanları var. Bu borçları bir şekilde yüzdürüyorlar. Geçen yıl bankaların eline geçen AVM sayısı 4. Şu anda yapılandırma ve başka alandan takviye yapılmazsa 60-70 tane daha AVM bankalara geçebilir.” diyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.