SON DAKİKA
Hava Durumu

Pirge bu yıl da ihracatın metalik yıldızı oldu

147 yıllık tecrübe ve 85 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatla Türkiye bıçakçılığının dünyada tanınmasına öncü olan Pirge, 2025 ihracat performansı ile İhracatın Metalik Yıldızı Ödülü’nün yeniden sahibi oldu

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2026 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2026 17:09
Kaynak: Ekometre
Pirge bu yıl da ihracatın metalik yıldızı oldu

Pirge, 2025 yılında İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği’nin (İDDMİB) gerçekleştirdiği 13,5 milyar dolarlık ihracata sağladığı katkı ile İhracatın Metalik Yıldızı Ödülleri’nde Paslanmaz Çelik Mutfak Bıçakları kategorisi 1’incilik ödülünü almaya hak kazandı. Ticaret Bakanı Yardımcısı Ö. Volkan Ağar ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe’nin katılımıyla 12 Şubat’ta Renaissance Polat İstanbul Otel’de gerçekleştirilen ödül töreninde Pirge adına ödülü Pirge Ticari Direktörü Sedat Yamansucu ve Pirge Global Satış Müdürü Mustafa Doğanay aldı.

“5 yıllık süreçte toplam ciro içindeki ihracat payını çok daha yukarılara taşımak istiyoruz”

Pirge Ticari Direktör’ü Sedat Yamansucu, “Pirge olarak her geçen gün artırdığımız ihracatla 147 yıllık keskinlik, paslanmazlık ve tasarım mükemmelliği anlayışımızı ülkemiz sınırları dışına taşımanın gururunu yaşıyoruz. Bununla birlikte ihracatımızla ülkemiz ekonomisine döviz girdisi sağlarken, Türkiye'nin önde gelen ihracatçı birliklerinden biri olan İDDMİB’in 2025 yılında gerçekleştirdiği 13,5 milyar dolarlık ihracatta katkımızın olduğunu bilmek mutluluğumuzu artırıyor. Pirge olarak 2025 yılında gerçekleştirdiğimiz ihracatla bu yıl da İhracatın Metalik Yıldızı Ödülü’nün sahibi olduk. Bugün itibarıyla 85 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Giderek sayısını ve oranını artırdığımız ihracatta istikrarlı hedeflerimizi koruyoruz. Farklı pazarlara yönelik çözümler sunan serilerimizle yeni ülkeler, yeni pazarlar kısa vadeli hedeflerimiz arasındayken, önümüzdeki 5 yıllık süreçte toplam ciro içindeki ihracat payını çok daha yukarılara taşımak istiyoruz. Amerika, Uzak Doğu ve İngiltere gibi daha önce girmediğimiz pazarlara girmek de gelecekteki öncelikli ihracat hedeflerimiz arasında” açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Ekometre

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.