SON DAKİKA
Hava Durumu

Hükümetler vatandaşını yükselen enerji fiyatlarından nasıl koruyor?

Yazının Giriş Tarihi: 15.12.2022 15:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.12.2022 15:50

Dünya çapında yükselişi devam eden elektrik ve doğal gaz fiyatları hemen hemen her yerde faturalara yansıyor. Bu ay sizler için bazı hükümetlerin, vatandaşlarının fatura yükünü azaltmak için uyguladığı tedbirleri derledim.  

 

Birleşik Krallık ’ta hükümet, Enerji faturaları destek planı kapsamında vatandaşlarına 400 sterlinlik destek sağlıyor. Bu plan kapsamında her hane Ocak 2022’den başlamak üzere 6 taksitle toplam 400 sterlinlik bir yardım alıyor. Aynı zamanda, Birleşik Krallık hükümeti, enerji tedarikçilerinin talep edebileceği bedelleri her hanenin elektrik ve doğal gaz kullanımına oranla sınırlandırdı.

 

Norveç’te 2021 yılında sunulan bir uygulamayla birlikte hükümet, elektrik faturaları 70 Norveç kuronunun üstüne çıkan hanelerin faturalarının %90’lık oranını karşılıyor. Bu uygulamanın en az Mart 2023’e kadar uygulanması bekleniyor.

 

Polonya hükümeti, enerji, petrol ve temel gıda ihtiyaçlarına vergi indirimi getirdi. Hükümet, tüm hanelere 3,000 Polonya Zloti’lik (12,563 TL) nakit yardımı sağladı. Aynı zamanda, önümüzdeki senenin elektrik ve doğal gaz fiyatlarının bu seneki oranlarında sabitleneceği açıklandı.

 

Bulgaristan hükümeti, 102 Euro üstüne çıkan elektrik faturalarının %80’ini karşılayacak. Aynı zamanda, Temmuz 2022’den yıl sonuna kadar benzinin litresine 13 kuruş indirim uygulanacak.

 

Japonya hükümeti, hane başı elektrik faturalarını kilovat başına 7 yen oranında sabitleyecek. Bu uygulamayla, mevcut faturaların %20’sinin karşılanması bekleniyor.

 

Arjantin hükümeti, 17 Haziran’dan beri ülkenin %10’luk, ödeme yeteneği yerinde olan üst kesimi dışında kalan hanelerin elektrik ve doğal gaz faturalarının %75’lik oranını karşılıyor

 

Sırbistan hükümeti, yükselen enerji fiyatlarından en çok etkilenen vatandaş grubunu korumak için alınan kararlarla toplam 34,1 milyon Euro’yu alçak gelirli vatandaşlarına dağıtmak için ayırdığını açıkladı. Böylece, hanedeki kişi sayısına bağlı olarak, elektrik faturalarının %40 ve %60 arasında düşmesi hedefleniyor.

 

Avrupa Birliği, Batı Balkan ülkelerine yardım paketi çerçevesinde ocak ayında dağıtılmak üzere 500 milyon Euro’luk bir miktarı onayladı.

 

İtalya hükümeti enerji destek paketi için toplam 49,5 milyar Euro ayırdı. Yardım paketi kapsamında hükümet, senede 35,000 Euro’nun altında kazanan İtalya vatandaşlarına faturalarında %20’lik vergi indirimi ve 200 Euro’luk destek verecek.

 

Fransa, devlete ait olan enerji tedarikçisi Électricité de France (EDF) şirketini enerjideki fiyatlandırma yükselişini %4’le sınırlandırmaya mecbur bıraktı. Bununla birlikte, Hükümet 5.8 haneye 100 Euro’luk yardım dağıttı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.