SON DAKİKA
Hava Durumu

Satın, savın kredi borcunuzu kapatın!

Yazının Giriş Tarihi: 16.03.2024 12:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.03.2024 12:58

Cuma gecesi ve saat 12 de yayınlanan tebliğle kredi kartından nakit çekim ve KMH yani Kredili Mevduat Hesabından nakit çekim faizi %5 e çıkarıldı. Anında sizlerle paylaştım fakat sabahleyin baktım ki detaylar ve önemi anlaşılamamış, kredi kartı kullananlar KMH hesabı kullananlar nasıl etkilenecekleri konusunda pek çok soru sormuşlar.

Aylık %5 faizin kaba bir hesapla yıllık bileşik faizi 0 aşıyor. Peki Merkez Bankası’nın politika faizi neydi? En son açıkladığı %45 yani iki katından fazla. Bir kartından çekip başka bir karta ödeyenler, KMH hesabından çekip diğer bir karta veya KMH hesabına ödeyenler... Kısacası takla attırarak her ay idare edenlerin nefesi gerçekten iyice tıkanacak.

Peki bunlar neden yapılıyor?

Enflasyona pozitif etkisi olsun diye! Olur mu? Evet olur. Peki başka sonucu ne olur? İcra dosyaları patlar!

Tüm bunlara rağmen vatandaş ne yapar? Ben kullanımda bir değişiklik olacağını zannetmiyorum, kimsenin %5 faiz çoktur diye KMH hesabından ya da kredi kartından nakit çekmekten vazgeçeceğini ummuyorum. Çünkü borcunu çeviremeyen, kredi alamayan ve başka şansı olmayan insanlar zaten mecburen bunu yapıyorlar. Dolayısıyla sonunda tıkanıldığında, ödeyememe konumuna geldiğinde zaten patlamış olan icra dosyaları daha da fazla patlayacaktır.

Bunları yazıyorum bir felaket tellallığı için yazmıyorum. Hakikaten ne olduğunu anlamadığı ekonomik tabirlerin kendine dokunmadığını düşünen insanlar çok. Fakat hesap ekstresi geldiğinde oradaki ödeyeceği faizin ne kadar yüksek olduğunu görünce zaten iş işten geçmiş oluyor. Belki yazımı okuyanlar nakit kullanmak için farklı bir yöntem geliştirirler. Ya da harcamalarını kısarlar ki ekonomi yönetiminin asıl hedefi bu; harcamaları kısmak!

Peki “senin önerin ne be kardeşim” diyeceksiniz...

Önerim tek madde. Satın arkadaş, eğer kredi borcunuzu başka kredi ile asgarisini ödeyerek takla attırıyorsanız, satabilecek bir şeyiniz var ise satın! Hemen kredi, kredi kartı borcunuzu kapatın ve faiz sarmalından çıkın. Artık fiyatlar düşüş trendinde, yarın satmaya kalksanız bile borcunuzun faizini ancak kapatacaksınız, çok geç olacak.

Satın, savın kredi borcunuzu kapatın!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.