SON DAKİKA
Hava Durumu

Sadece 140 TL öde, yurt dışındaki müşteriyi araştır!

Yazının Giriş Tarihi: 14.01.2020 14:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.01.2020 14:37

Artık para çok kıymetli. Finansal süreç, firmaların yaşamını yönlendiriyor.

Doğru finansal süreç  yönetebilmek için   tahsilatların  zamanında ve eksiksiz  yapılabilmesi gerekiyor.

Yurtiçinde bile tahsilat takibi zorlaşmışken, müşterinin mali yapı seviyesini öngöremezken, yurtdışında ki müşteriyi araştırıp   doğru tahsilat sürecini nasıl yöneteceğiz ?

Firmalar, “Müşteri güvenli mi? Para mı öder mi? Kendimi nasıl güvence altına alırım? ve bu ihracatı nasıl finanse edebilirim?” soruları ile başbaşa kalıyor.

Aslında firmaları kısa cevaplar ile rahatlatmak mümkün.

140 TL maliyet ile  müşteriyi araştır,

Alacağını sigorta ettir,

Sigorta poliçeni bankaya teminata  verip kredi kullan,

Ne ipotek süreciyle, ne yüksek kredi faizi  süreciyle,  ne  de alacağının batma riski ile mücadele etme!  diyebiliriz.

Son dönemde, ülke olarak  firmalarımızın ihracata  başlamalarını sağlamak, onları teşvik etmek ve dış ticaret fazlası veren ülke  haline gelmek için  bir gayret içerisindeyiz.

Yurtdışında müşteri bulmak firmalar için oldukça yorucu ve stresli bir süreç. Bu sebeple birçok firma ihracata başlamak için ürkek davranıyor. Üstelik müşteriyi bulduktan ve ticaret başladıktan sonra  paranın tahsilatı da ayrı bir sistem ve kontrol sürecini içeriyor.

Ticari ve politik riskler her geçen gün farklı alanlarda kendini gösteriyor.
Ülkeler arası ticari problemler ve yaratılan riskler, ihracat bedellerinin tahsilat risklerini de artırabiliyor.

Korunmak için firmaların en çok tercih ettiği iki yöntem var.

Birincisi; Alacak Sigortaları

İkincisi; Uluslarası Faktoring

Alacak Sigortalarında Türkiye’de en yaygın olarak Eximbank Sigortaları kullanılıyor.  Vadeli ihracat sözkonusu ise  ve vadeniz 1 yıldan az ise alacağınızı  sigortalıyor. Eğer müşteri batarsa ihracat bedelinizin %90 ‘ını Eximbank Sigortası  size ödüyor. Müşteriyi araştırıp o müşteri için limit almanın bedeli sadece 140 TL .

Sadece Eximbank mı var?

Hayır. 3 büyük sigorta şirketi daha var. Üçü de yabancı; Hermes, Cofface, Atradius şirketleri de Türkiye’de çok aktifler.

En çok neden Eximbank Sigortası kullanılıyor ?

Hem yerli olması, hem ucuz olması, hem piyasaya hakim olması  sebebiyle tercih ediliyor.

Diğer korunma sistemi ise; Uluslarası Faktoring.

Ne garip değil mi? Adına Faktoring denilen, yurt içinde çek kırdırma faaliyeti olarak yorumlanan  sistem yurtdışında en geçerli finansman sistemi! ve nedense, Türk Bankacılık sisteminde dışlanan  ama dışlanmıyormuş gibi kullanılan  Faktoring  hakettiği değere halen ulaşamadı.

 Uluslarası Faktoring işlemlerinde diyelim ki Almanya’ya ihracat yapacaksınız.  Siz malı yüklerken Türkiye’de ki kendi faktoring firmanıza  malı yüklediğinizi bildirirsiniz, o  da Almanya’daki Faktoring firmasına bildirir. İşlem limitler dahilinde gerçekleşir. Eğer müşteri size borcunu ödemezse faktoring şirketinden paranızı tahsil edersiniz.

Tabi ki her hizmet için para ödüyorsunuz. İster sigorta yaptırın, ister faktoring ile ihracat yapın. Komisyon bedeli ödemek zorundasınız. Ama merak etmeyin oranlar kabul edilebilir seviyede ve her zaman pazarlık şansınız var!

2020 yılı paranızı sigortalayarak, rahat finansman sağladığınız bol karlı bir yıl olsun.   2020 yılında ülke olarak büyüyeceğiz veriler onu gösteriyor. Siz de bu büyüme de güvenli yerinizi alın. Yılın başındayız bu yılı fırsat yılı olarak kullanmak gerek..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.