SON DAKİKA
Hava Durumu

İş ilanı: Kral aranıyor

Yazının Giriş Tarihi: 17.01.2022 17:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.01.2022 17:44

Yeni yıl, birçok süpriz ile Türkiye gündemine merhaba dedi. İç dünyamıza kapanıp, iş bulma, karın doyurma, zam beklentisi, döviz kurları ve erken seçim gibi konuları konuşurken dünyada bambaşka şeyler oluyor. 

Mesela İngiltere’de değişik bir iş ilanı var. İngiltere Piel adasına “Kral” aranıyor  !  

Belki adanın kralı Türkiye’den biri olur belli mi olur? Gerçek bir iş ilanı, üstelik pound ile  maaş almak hiç fena bir fikir değil !

 

Çoook uzaklarda insanlar büyük işler yapıyorlar, üstelik oralarda da pandemi var !

Mesela Apple, dünyanın 3 trilyon dolar değerindeki ilk şirketi unvanını kazandı. 

 

Sürücüsüz elektrikli taksiler, 2022 ‘de Amerika’da faaliyete başlıyor.  

“ Robotaxi “  pedalsız  bir mekanizma  ile  mevcut ekosistemde değişiklik yaratacak ve belki taksi şoförlüğü son bulacak.  

 

Pandeminin başladığı ülke olan  Çin ise  kendi güneşini yarattı! Şimdi de gıda stokluyor. Onların yaptığı stok yakın gelecekte bize vurgun etkisi yaratabilir. İklim değişikliğine uygun tarım ekonomi politikalarına ivedi ihtiyacımız var.  İklim krizi ile birlikte Artan gübre fiyatlarının piyasaları olumsuz etkileyeceğini öngören Çin Soya fasulyesi, yağlı tohumlar ve pirinç üretiminin ve alımının arttırılmasını konusunda aksiyon aldı. 

Birileri stok yaparken belki kısmen suni, kısmen gerçek bir gıda krizi ile muhatap olmamız mümkün. Ekonomik farkındalığımızın maksimum seviyede olması şart! 

 

İş modelleri ve yaşam değişimine finans sistemi de uyum sağlıyor. Bankacılıkta yeni nesil bir slogan başladı.

Bankacılığın formülü değişiyor fakat kimyası bozulmuyor ! “Şubesiz ama dijital bankacılık Türkiye ‘de de resmileşti. 

Dijital Bankaların Faaliyet Esasları ile Servis Modeli Bankacılığı Hakkında Yönetmelik Resmî Gazete’de yayımlandı.

 

Dünyada yaşam  modeli değişiyor. 

Biz bu değişim içerisinde ekonomik geçim  savaşı verirken (kira,aidat ve zam gibi günlük akışa takılırken) küresel değişime uyum sağlamayı unutuyoruz. Bu unutkanlık bize yine pahalıya patlayacak.

 

Sanayi devriminde geç kaldık. Aradaki fark açıldı. Önemli yatırım dönemlerini kaçırdık. 

 

Sanal gerçekliğin, NFT ‘lerin, Metaverse’nin konuşulduğu  yeni dünyada  Yakında doktorumuzun  holografisi Metaverse'de evlerimizi ziyaret edecek. 

 

Ekonomi ve finans sistemi, hayatın ta kendisidir. Yaşamda olan bitene  paralel şekilde yön bulur. Mevcut şartlar altında işsizlik ile mücadelemiz büyük. Eğer yeni dünya düzenini yakalayamazsak büyük sınavımız işsizlikten olacak. 2021 Kasım ayında  işsizlik oranı %11,2, atıl işgücü oranı %22,1 oldu. Bu ülkede 27 milyon kişi çalışıp, 84 milyonluk nüfusa bakıyor! Yükümüz ağır!  Giderek azalan kırsal nüfus ve kırsal alan gıda kriz müsaadesinde bizi zorlayacak. 

 

Toplumda “Faiz mi, döviz mi, enflasyon mu” takıntısı oluştu. Oysa ki, ekonomik sistem sadece bu 3 konuya indirgenecek kadar küçük değil.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.