SON DAKİKA
Hava Durumu

Yabancı basında seçim sonrası için neler yazılıyor?

Yazının Giriş Tarihi: 19.03.2024 13:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 13:31

Bugünlerde Türkiye siyasetine dair tartışmaların merkezinde yer alan 31 Mart yerel seçimleri yurtdışı basını ve düşünce kuruluşlarınca da takip ediliyor.

Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu seçimlerin son seçimi olacağını açıklamasının ardından birçok medya kuruluşu, 31 Mart’ın Türkiye siyaseti ve ekonomisinin geleceği için ne anlama geldiğine dair görüşlere yer verdi.

Reuters, beklenenin üstünde seyreden şubat ayı enflasyon verileri ve yüksek iç talebin yüksek enflasyonu kontrol altına almak için hükümetin daha sıkı bir mali ve para politikası izleyeceği anlamına geleceğini, fakat hükümetin bu adımı Mart seçimlerinden sonra atacağı beklenildiğini yazmış. Reuters ekonomistlere göre bu yıl sonuna kadar enflasyonun %36’ya indirilmesi için asgari ücretleri arttırmak gibi mali önlemlerin durdurulması gerektiğinin altını çizdiklerini belirtti.

Balkan Insight, Enflasyon Araştırma Grubu’nun verilerine göre zaten yüksek olan resmi enflasyon figürlerine rağmen gerçek mali tablonun daha kötü olabileceğini ve seçimler sonrasında Kasım’a kadar tüketici fiyatlarının tahmini 9,27 artış gösterebileceğini yazdı.

Marine Corps Üniversitesi öğretim üyesi Sinan Ciddi’nin  Foreign Policy dergisindeki yazısı önümüzdeki yerel seçimlerin sonuçlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi kariyerinin devamlılığının anahtarı olabileceğini belirtmiş. Ciddi’ye göre, Erdoğan’ın yerel seçimlerdeki olası bir başarıyı Cumhurbaşkanlığı seçim süresi sınırlamalarını kaldıracak yeni bir anayasa arayışına girme yönünde kullanabileceğini yazdı.

The Arab Weekly, pek çok eleştirmenin Erdoğan’ın önümüzdeki seçimlerin son seçimleri olduğuna dair açıklamasına sadık kalıp kalmayacağını sorguladığını ve Cumhurbaşkanı’nın potansiyel olarak fikrini değiştirebileceğini, hatta seçim yasalarını değiştirip yeniden aday olabileceğini öne sürdüğünü yazdı.

Almanya’nın DW yayını, Erdoğan’ın son seçim açıklamasının Cumhurbaşkanı’na duygusal bağlılık duyan seçmeni seferber etmek adına uyguladığı bir seçim taktiği olabileceğini yazdı.

 

India Today, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 2003’den beri ilk kez görevden ayrılmakla ilgili bir yorum yaptığını yazdı.

The Peninsula Qatar, Cumhurbaşkanı’nın kendisi görevden ayrıldıktan sonra bile Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidarda kalacağına olan güvenini dile getirdiğini yazdı.

                                                                              

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.