SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye’nin en doğusundan; Doğubeyazıt, Iğdır ve Ağrı

Yazının Giriş Tarihi: 28.05.2018 18:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.05.2018 18:11

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş epey önceleri anlatmıştı. Askerlik yaptığı Doğubeyazıt’tan ayrılırken bir daha buralara geleceğimi hiç sanmıyorum” dediğini.. Oysa kader ağlarını örerken İnegöl Kaymakamlığı’nda staj yapan Ulaş Akhan, kendisine “bir gün kaymakam olarak başkan olduğunuz ilçede yolumuz kesişsin isterim” dediğinde “Sen İnegöl’e kaymakam olup gelene kadar ben emekli olurum” diye cevap verdiğini de anlatmıştı..

Senaryo Türk filmi gibi

Önceki yıl çalan bir telefon da bu hikayeyi yeni bir boyuta taşıyacağa benziyordu. Ak Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya “İnegöl ile Doğubeyazıt Belediyesi’ni kardeş olarak ilan ettiklerini ve kendisinin giderek ekibi ile orada mesai vermesini” söylüyordu.

Aktaş’ın bu hatırasını anlattığı dostlarından kimilerinin “Doğubeyazıt’a gelip de İshakpaşa Sarayı’nın hemen üstünde metfun Ahmed-i Hani’yi ziyaret etmeyenin mutlak gene Doğubayazıt’ın yolunu tutacağını” söylediğini hatırladı birden..

Ve bu büyük sürprize tebessüm ederek Doğubeyazıt’a gitti. Aslında büyük sürpriz onu Doğubeyazıt’ta bekliyordu.. “Türk filmine benzettin” diyenleri duyar gibiyim ama sıkı durun; Doğubeyazıt Kaymakamı “bir gün yollarının kesişeceğine inanamadığı” Ulaş Akhan’dan başkası değildi.. Ve üstüne üstlük görevden alınan belediye başkanının yerine de kayyum olarak kendisi atanmıştı..

Mutlu son

İşte bu öykünün meyvelerini yerinde görmek için yola koyulduk.. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur’un yanısıra Ağrılı BTSO Meclis üyelerinden oluşan bir heyetle gerçekleştirdiğimiz bu ziyarette gözlemlediğimiz detayları sosyal medya hesaplarımdan an be an paylaştım, burada da yazacağım..

Bu seyahatin önemli gelişmelerinden birisi; BTSO nun Iğdır, Doğubeyazıt ve Ağrı TSO larıyla imzaladığı “kardeş oda protokolleri” oldu. BTSO gibi imkanları ve organizasyonel yapısı mükemmel olan bir TSO nun ilerleyen günlerde üç kente de katkısının olacağı konusunda ümitvarım..

Doğubeyazıt’ta düzenlenen “Kardeşlik İftarı”nda heyet üyeleri üç bin Doğubeyazıtlı ile buluştu. Bursa’da bilbord ve afişlerde resminin kullanılmasına izin vermeyen Aktaş’ın resimleri, Doğubeyazıt Belediyesi tarafından şehrin bilbordlarından halkın ramazanını kutluyor ve iftara davet ediyordu, bu da hoş bir sürpriz oldu.

Filmin kahramanı

Başkan Aktaş’ın yolda kendisinden sitayişle bahsettiği Doğubeyazıt Kaymakamı Ulaş Akhan bizi Iğdır Havaalanı’nda karşıladı, tüm gezi boyunca da yalnız bırakmadı. Güvenliği zor, kaçakçılık ve terör açısından da oldukça hareketli olan bu kentte Kaymakamlık yapmak ve sevilmek kolay zanaat değil.. Hele hele bir de Belediye Başkanlığı görevini de üstlenmek ve bunu da başarıyla götürmek her babayiğidin harcı hiç değil. Bunu vatandaşa sorarak yazıyorum, yıllarca asfalt, hizmet yüzü görmediklerini ifade edenler Doğubeyazıtlılar. “Kayyum” diye nitelendikleri Akhan’dan memnunlar. Kaymakam Ulaş Akhan pırıl pırıl bir insan.. Muşlu olması ve kürtçe bilmesi başarısında önemli etken.. Uludağ Üniversitesi mezunu olması da ona Bursa kültürü katmış.

Başkan Aktaş’tan aldıkları formüllerle ve gönderdiği İnegöl Belediyesi teknik adamları kentin her noktasında halkın sorun olarak dile getirdiği her konuyu çözüme kavuşturmuşlar. Bir örnek; şehiriçi taşımacılıkta Doğubeyazıt Belediyesi yılda 500 bin lira zarar ederken Başkan Aktaş’ın ürettiği çözüm ve yöntemle geçen yıl 1 milyon lira kâr etmiş. Kaymakam Akhan “Başkan Aktaş1,5 günlük bir çalışmayla belediyeye 1,5 milyon lira kazandırdı” diye anlattı..

Ağrılı örnek işinsanı

Ağrı’ya mükemmel bir üniversite kazandıran İbrahim Çeçen’i tebrik etmek gerekiyor. Doğduğu topraklara vefa borcunu yerine getiren örnek bir işinsanı. Yaptırdığı Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’ni ziyaret ettik, yolu düşen herkesin görmesini öneririm.. Üniversite içerisine İshakpaşa Sarayı'nı aynen kondurmuş, her bina ayrı mimari özelliklere sahip. Yeşillikler içerisinde bir üniversite olmuş..

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.