SON DAKİKA
Hava Durumu

Otoyol’da “HGS okumadı, bastır parayı” meselesi

Yazının Giriş Tarihi: 10.05.2018 22:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.05.2018 23:37

Bursa’yı İstanbul’a bağlayan Otoyol ve Osmangazi Köprüsü açıldı, pek de keyifli oldu. İstanbul bize, biz İstanbul’a daha bir yakınlaştık. Keyfi kaçıran ise dövize endeksli fiyatın neredeyse her geçişte yükselmesi, hele hele Osmangazi Köprüsü’nün fiyatının alternatifi olan feribottan yüzde 150 daha pahalı olması..

Bir başka keyif kaçıran nokta ise çok ama çok şikayet aldığım, bizzat birkaç kez yaşadığım; gişede “HGS okunmadı, bastır parayı” denmesi. Bu nedir, nedendir? Nakit ihtiyacı için midir? Bunları Otoyol A.Ş. Genel Müdürü (CFO) Mehmet Coşan’a sordum..

Öncelikle belirtmeliyim ki Mehmet bey bu soruya çok sevindi.. Tepki göstermesini beklerken aldığım bu memnuniyet ifadesi beni de şaşırttı, doğrusu.

“Anlatma fırsatı verdiğiniz için memnun oldum Kenan Bey..” diye başladı. “Hiç müdahale edemediğimiz bir konuda muhatap biz olduğumuz için suçlanıyoruz. HGS etiketinin okunmaması PTT den kaynaklanıyor. PTT den provizyon alıyoruz, onay gelmeyince okunmadığı için nakit talep ediyoruz.”

Peki, PTT nin sistemi bakiyesi olduğu halde neden onay veremiyor? “Bu yazılım PTT nin, bizim soruna müdahale edebilme şansımız yok. Bu gibi durumlarda cep telefonlarına indirilen uygulamamızdan hemen bilgilendirme de yapıyoruz.”

Bankadan hesabınıza geç geçtiği için, nakit girdinizi artırabilmek adına bunu yaptığınız söyleniyor iddiasını da sordum Genel Müdür Coşan’a.. “Bunu da duyduk. Oysa biz zaten 5 gün içerisinde paramızı alıyoruz, nakit almamıza gerek yok ki..” diye cevapladı.

Meselenin aslı bu imiş, yanlış yere verip veriştirmek yerine PTT ye “HGS için size para yatırdığım halde neden ödemiyorsunuz? deyu sual eylemek gerekiyor..

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.