SON DAKİKA
Hava Durumu

Mutfakta kim var?

Yazının Giriş Tarihi: 27.06.2021 14:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.06.2021 19:34

Türkiye’nin Anadolu’nun lezzetlerinin içine sığdığı bir pizza düşünün.. 

Ya da tersini, pizzayı Anadolu lezzetlerinin sunulduğu bir tepsinin yerine koyun.. Ve o pizzayı gene geleneksel tam buğday unundan yapın..

Bu lezzetleri bir fast food restoranında değil, köy konseptli bir ambiyansın içerisinde keyfini çıkararak tadın..

Sizi zorladığımın farkındayım. Çok yakında tüm Türkiye’de zincirini tamamlayacak bir markanın ilk tadımını yapmak üzere davet edildiğimde elbette ki gururlandım, fakat bu kadarını hiç mi hiç tahmin etmezdim..

Doğduğu İtalya’da, avrupa’da, fast food olarak paket servisinin doğduğu Amerika’da hem İtalyan restoranlarında, hem de Amerikalı yerel restoranlarda pizza yedim.. Cannes’te sadece paket servisi yapan 15m2 lik bir dükkanda yediğimiz enginarlı pizzayı eşim ve ben yıllardır unutamayız.. Amerika’da trend olan istediğin malzemeyi istediğin kadar koydurarak kendine özel pizza yaptırabildiğin Blaze Pizza zincir restoranlarının da müdavimi olmuşken..

Nereli iseniz, memleketinizin favori lezzetini pizzanızda bulabileceğiniz bir menü.. Bursalı İskender, Antepli nohut dürüm, Adanalı kebap, Egenin otları, yöresel peynirler, Kayserili pastırmalı, İzmir söğüşlü, Karadeniz hamsili… Ya da “Köyden indim şehire” seçeneğinde hepsi..

“Üstüne tatlı da pizzadan olamaz artık..” derken gelen iki seçenek bambaşka bir final oldu doğrusu.. Antep semsek ve köy turtası.

Doğal olarak “mutfakta kim var?” diye sordum ve güzel ülkemin her yöresinin lezzetlerinin ustalarını göremesem de eserlerini, tertemiz ve modern mutfağını gezdim ve cevabımı aldım: Mutfakta Anadolu var!

Direksiyonunda Genel Müdür Bahri Gökdemir’in olduğu bu öykü, Anadolu lezzetleriyle uluslararası gastronomi dünyasında epey ses getirecek.. Her zaman yazdığım gibi, lahmacunla giremediğimiz dünya fast food pazarına, pizzaya getirdiği farklı lezzet ve restoran konsept anlayışıyla Türkiye damgasını vuracak. Tabii güçlü sermaye yapısı ve yönetim yaklaşımı da en büyük kozları olacak.

 

“Söyle artık markanın adını” diyorsunuz, haklısınız.. Sahip ve yöneticileri Bursalı olmayan Pizzaköy, yatırımının doğumu ve ilk restoranlarını açmak için Bursa’yı seçti. İşte bunun için de desteği hak ediyor..

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.