SON DAKİKA
Hava Durumu

İsveç’te bir Türk’ün sıradışı öyküsü

Yazının Giriş Tarihi: 04.02.2018 00:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.02.2018 00:45

Dr. Muhittin Taylı ismini belki de ilk kez duyacaksınız. Birlikte yemek yedik, sohbet ettik başarı öyküsünü dinledikçe ben de ilk kez duymama karşın gururlandım.

İsminin önünde taşıdığı Dr. ibaresi tahmin ettiğiniz gibi doktor olduğu için. Ama gene tahmin ettiğiniz gibi başarısı tıp alanında değil, üstelik Türkiye’de de değil!

Öyküsü Türkiye’de başlıyor, Balıkesir Burhaniye’de.. Tıp tahsili, mecburi hizmet.. Evlilik ve eşinin ısrarı öykünün İsveç perdesini başlatıyor. İsveç’te devam ettiği mesleğini içindeki girişimcilik ruhu bıraktırıyor ve 25 yıl evvel market perdesi açılıyor..

Bu noktaya nasıl geldi Matvärlden? “Müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerine odaklanmanın yanı sıra kültürel gelişme sonucunda toplumda gözlenen değişiklikleri de izleyerek bu noktaya geldiklerini” anlatıyor.

Peki ya tutucu İsveçliler’e kendinizi nasıl kabul ettirdiniz? Cevaplıyor; “İsveç toplumunun çeşitli farklı kültürleri barındıran uluslararası dokusundan ve doğal merakından hareketle İsveç mutfağının yanında tüm dünya mutfaklarını aynı çatı altında topladık ve bu şekilde yiyecek dünyasında çıkılabilecek harika yolculuklar için tüketiciye ilham vermeyi hedefledik”

“25 yıl boyunca o ödül için çalıştım” diyecek kadar hedefine kilitlenmiş. Ödülün kendisini yeni başarı öyküsü yazmak için kamçıladığını anlatıyor “İsveç genelinde 8 şube daha açmayı” düşünüyor ve “Matvärlden ismini kısa sürede dünya markası yapmayı hedeflediklerini” söylüyor.

2 bin 500 süpermarket arasından “2017 yılının Marketi” seçiliyor ve başkent Stockholm'deki City Hall salonunda "İsveç Perakende Ödülleri" gecesinde ödülünü alıyor. Ödül jürisi ve sektör uzmanları tarafından kendisine “Günümüzün vizyoneri, geleceğin öncüsü” ünvanını da layık görüyor.

Umarım en az benim kadar Dr.Muhittin Taylı’yı tanımaktan memnun olmuşsunuzdur. Umarım Muhittin bey gibi zor pazarlarda bayrağımızı dalgalandıran girişimcilerimizin kıymetini biliriz ve umarım gerektiği kadar arkalarında dururuz..

Dr.Taylı ile birlikte olan resim için Frederic COLLIN'e teşekkürler.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.