SON DAKİKA
Hava Durumu

İktisatçı gençlerle beraber

Yazının Giriş Tarihi: 18.03.2017 18:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.12.2017 18:32

Uludağ Üniversitesi İktisat Topluluğu'nun düzenlediği Youth Economic Forum'da moderatörlük görevini üstlendim.. Üniversiteli gençlerin sıkılacağını düşündüğüm bize verilen konu başlığından vazgeçtik ama dersi kaynatmadık :)

Konuklarım TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Kağan Yeşil, TÜGİAD Türkiye Genç İşadamları Derneği Bursa Başkanı Onur Özkul ve dinleyiciler de üniversiteli gençlerdi..

Bendeniz de bir genç olarak “okul, aile ve iş hayatı, girişimciliğe başlama, okulda başlayan girişimcilik nasıl olur?” konularını geçlere girişimcilik virüsünü bulaştırmak için seçtim. Sorularımla konuklarımdan yaşadıklarını paylaşmalarını istedim, sağ olsunlar kırmayıp samimi cevaplar verdiler.

Peki ya “girişimci olarak değil de çalışan olarak kariyer yapmak isteyenler?” Onlar için de “işe müracaat, iş görüşmesi” gibi konuları birer patron olarak konuklarıma sordum. Beklentilerini ve adaylarda dikkat ettikleri detayları hakkında minik tüyolar verdiler. İlginç bir anekdot meşhur “tecrübeli … aranıyor” konusunda yakaladım. Meğer Üniversite’de kartlarını alan yeni mezun gençlere her iki konuğum da fabrikalarında şans vermişler.. Peki pişman olmuşlar mı?

Üniversitede olup bir adım ötesindeki bu güzel sohbeti kaçıranlar duymasın ama hiç de pişman olmamışlar. Uludağ Üniversitesi İktisat Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Ayberk Tiftik ve tüm ekibine teşekkürler, gençlerin ilgisi ve onlarla olmak güzeldi..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.