SON DAKİKA
Hava Durumu

“İçki ve yasak” aynı cümledeyse lamba yanıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 21.03.2018 17:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.04.2018 14:46

“İçki satan bayi BESAŞ ekmeğini satamayacak” cümlesinin içinde de o iki kelime geçiyorsa, ya da aynı kapıya çıkıyorsa yazılım böyle, lamba yanıyor.  Ve dahi “veryansın edebiyatı” başlıyor. Bu kararı kim, ne zaman almış, kaç tane bu durumda bayi var, hepsinin sattığı ekmek kaç adet, kaç vatandaş etkilenir bu karardan?..

Önemi yok, hele ben bir bağcıyı döveyim de..

Kopan fırtınaya bakarsanız, sanırsınız ki Bursa’nın yarısı ekmeksiz kalacak!

Ya da ekmek satan bayilerin yarısının ekmek parası elinden alınacak..

 

Sordum Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ “BESAŞ günde kaç ekmek satar?”

“BESAŞ Türkiye’nin üçüncü büyük ekmek tesisidir ve günde 250 bin ekmek satar”

Peki içki satan BESAŞ bayilerinde kaç ekmek satılır?

“Bin üçyüz adet..”

Toplam kaç bayiniz var ve kaçı bu durumda?

“180 sadece BESAŞ ürünleri satan bayimiz, 300 de bakkal market bayimiz var, sadece 13 ü bu karardan etkileniyor. Karar aslında iki yıl önce alınmış ve 31 Mart 2018 den sonra tekel bayii hüviyetinde olanlara ekmek satışının durdurulacağı bildirilmiş. Market olup, içki reyonu olanlarda ise satışa bir kısıtlama bulunmuyor.”

Neymiş efenim? Bu karardan etkilenenler her içki de satan marketler değil, işi sadece içki bayiliği olup, zamanında BESAŞ bayiliği de almış olanlarmış.. 3 milyonluk Bursa’da 1300 ekmeği alan (ikişer ekmekten sayarsanız) 650 kişidir.. Mutlaka alternatif yakın bir bayiden alır, aç kalacak değil ya..

BESAŞ her ne kadar Büyükşehir büyük ortağı olsa da çok ortaklı bir şirket, kime bayilik vereceğinin şartlarını belirleme hakkına sahip mi? Sahip..

İyi de o zaman Yılmaz Özdil de, biz de oturup niye yazı döşeniyoruz ki? Gerçi Yılmaz Özdil her Bursalı’nın okuması gereken bir Bursa güzellemesi yapmış, hoşuma gitti.. De; o kadar Bursa’yı araştırırken, bir de şu yukarıdaki konuşmayı yapsaydı.. Neyse; o zaman o kadar güzel bir Bursa yazısı çıkmazdı. :)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.