SON DAKİKA
Hava Durumu

Edebali’nin ‘Hasat Dönemi’

Yazının Giriş Tarihi: 01.04.2018 13:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.04.2018 14:46

Bursa’nın merkez üç ilçesinden ikinci nüfus yoğunluğuna sahip Yıldırım, nüfusuyla pek çok ilden büyük. Sorunları, çöküntü bölgeleri, kaçak yapıları ile belediyecilik açısından zor bir ilçe. 4. Yılını dolduran Başkan İsmail Hakkı Edebali “Hasat Dönemi” olarak nitelendirdiği son düzlük yılında ilçede yaşanan değişimi anlattı. Üç yıl boyunca gerçekten ekmiş, Başkan Edebali.. “Ne yapıyor, temel atmalar, proje sunumları..” yapmıyor denildi. Fakat mahalle mahalle planlar yapılmış, meclislerden geçirilmiş, vatandaş dönüşüme ikna edilmiş, ediliyor. 83 bin bina tek tek analiz edilmiş, dile kolay.

Detaylar EKOMETRE de ve medyada yer aldı. Dinlediğim konsantre edilmiş halde 50 dakika süren mahalle dönüşümleri, yapılan binalar, Türkiye’nin en büyüğü spor merkezleri.. Meraklısı detaylı incelemiştir.

Üç konunun altını çizmeye değer buluyorum; ilki mimari estetik.Kentsel dönüşüm” den “Doğanbey TOKİ” modelini anlayan bir Bursa kamuoyunu rahatlatacak birkaç görüntüyü paylaşacağım, televizyon reklamlarındaki rezidans tanıtımlarını çağrıştıran. Dönüşüm yeşilin, yaya ve bisiklet yollarının, parkların, geniş dikey kesişen caddelerin geldiği bir dönüşümse, ‘eyvallah’. Paylaştığım görsellere bakınca Edebali’nin dönüşümüne sanırım siz de gönülden ‘helal olsun’ diyeceksiniz.

Bursa kent estetiğinden yoksun, mimari hiçbir değeri olmayan binalarla bezeniyor yıllardır. Daha önce de yazdım, birkaç proje dışında önünde fotoğraf çektirmeye değer bina üretilmiyor, Bursa’da. Kimi ödül almış birkaç proje de adlarıyla gene Yıldırım’dan. Bu yapılar bittiğinde Nilüfer’i sollayan bir kent ortaya çıkacak, her birini görmek, önünde fotoğraf çektirmek isteyeceksiniz. İkinci ‘Helal olsun’ da bunun için.

Termal fakiri yeni Bursa eskilerden kalma hamamlarının şöhretli olduğu eski Bursa’nın mirasını yedi bitirdi. Avuç içi kadar termal tesisler, Afyon’daki devasa otellerin yanında kulübe gibi kalıyor, yeni yatırım yok. İşte tam da burada Yıldırım Belediyesi, termal sulara 180 derece ters bir lokasyonda pırıl pırıl bir termal tesisi hayata geçirerek Eski Bursa’nın unutulan şöhretini parlattı. İşte bu da benden üçüncü ‘Helal olsun’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.