SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursalılar’dan Kütahya’ya termal yatırımı: Gülümser Hatun

Yazının Giriş Tarihi: 15.06.2017 17:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.06.2017 18:03

Bursa artık termal turizmi konusunda epeyce geride kaldı, bu konuda zaman zaman yazıyorum. Bayrağı Afyon devraldı, 5 yıldızdan aşağı doğru her bütçeye uygun tesislere her gün yenileri ekleniyor.

Kütahya’nın Yoncalı ilçesi de termal turizmi konusunda yüzyıllardır önemli bir öyküye sahip. Bursalı dört sanayici ve işadamı da termal turizmi konusundaki yatırımlarını Yoncalı’ya yaptılar. Bursalı Havlu’nun sahibi Fuat Bursalı Özgümüş Tekstil’in sahibi Mete Tetik, tekstilci İsmail Yavaş ve Çevre İnşaat’ın sahibi Cevdet Yüce uzun yıllardır tanıdığımız isimler..

Dönemsel Kütahya evleri, Selçuklu mimarisi tarzının hakim olduğu konaklar devremülk olarak satılıyor. Ayrıca termal bir otelin de yer aldığı Gülümser Hatun’u görmek için yolumuzu Yoncalı’ya düşürdük. Ortaklardan İsmail Yavaş tekstil sanayiciliğinden sonra tüm konsantrasyonunu bu tesise vermiş. Doğrusu tesis termal olarak, otel olarak ve devremülk olarak görmeye değer olmuş. Termal suyun özellikleri için anlatılanlar bir yana, hijyenik ortam şifa arayan meraklıları için bulunmaz bir fırsat.. Muhafazakar aileler için kadın – erkek ayrı havuzlar var. Fuat Bursalı’nın tüm ısrarlarına karşın programım gereği ne yazık ki konaklayamadım..

Bursalı işadamlarının bu tesisi Bursa’ya yapmalarını dilerdim, umarım yatırımlarından memnun kalır ve bu dileğimi gerçekleştirirler. Yolları açık, kazançları bereketli olsun, konukları dertlerine şifa bulsun..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.