SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Valisi Küçük “Haftaya değişimi göreceksiniz!”

Yazının Giriş Tarihi: 12.09.2017 01:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.09.2017 01:24

Bursa Valisi İzzettin Küçük ile medya yöneticileri ve köşe yazarlarına verdiği akşam yemeğinde Bursa'nın pek çok sorunu üzerine uzun uzadıya konuştuk. Vali bey gazeteci arkadaşların sorularını cevapladı. Benim iki sorum oldu, biri her Bursalı'nın derdi trafik üzerine, diğeri gazetecilikteki alanım ekonomi ile ilgiliydi.

Vali beye “hoşgeldiniz” ziyareti için gittiğimde de trafik konusunu gündeme getirdiğimi hatırlatarak; “Trafik polislerinin artık trafiğin daha rahat akabilmesi için sahada görülmediğini, kendisinin, Emniyet Müdürü’nün ve Bursa’yı ziyaret eden bakanların geçeceği güzergahlarda trafiği kesen trafik polislerinin sonradan ortalarda gözükmediğini” söyledim ve ekledim “kimi arterlerde belli zamanlarda 6 araba çıkacak diye 60 saniye bekleten kırmızı ışıkta 6 km. araç birikiyor. Bu gibi noktalarda trafik polisi devreye giremez mi?”

Vali Küçük kesin bir dille cevapladı “Haklısınız. Yarın talimat vereceğim, önümüzdeki hafta Bursa’da trafik polislerini daha çok göreceksiniz.”

Göreceğimize eminim, umarım uzun soluklu olur. Bu arada FETÖcü polislerin temizliği Bursa’da Emniyet Teşkilatı’nda 1.500 polisin azalmasına neden oldu, bu bilgiyi de paylaşayım.

Adres TEKNOSAB

Endüstri 4.0 konusunda Bursa’nın toplu bir çalışması olmamasının ihracat ikincisi olan, 21 OSB ile Türkiye’nin en fazla OSB sine sahip kentine yakışmadığını söyledim. Vali bey bu konuda TEKNOSAB’ı adres gösterdi. “Alt yapı ihalelerinin yapıldığını en ileri teknolojinin orada kullanılacağını” ifade etti.

Doğrudur, fakat TEKNOSAB da yer almayan firmaların diğer OSB lerdeki firmaların Endüstri 4.0 a bireysel hazırlanmalarının yanında toplu bir eylem planı olması gerektiğini düşünüyorum.

İzmir yolu tıkanmasının Bursa’ya faturası

Ege ve Bodrum dönüşlerinde Karacabey – Bursa arasında yaşanan tıkanıklık sosyal medya ve ulusal basınında gündeminde yer alıyor. Bu tıkanıklığın faturası aslında Bursa esnafına pahalıya patlıyor.. Bu sıkışıklıkta 45 dakikalık yolu iki saatte alan tatilciler, Bursa’ya 24 km. kala Minteks kavşağında gördükleri otoban tabelasına sapıp nefes almayı seçiyorlar. Çünkü 24 km. daha dur/kalk yapıp Bursa’ya girmeyi, kebap yemeyi, çarşı gezmeyi göze alamıyorlar.  Vali beye bunları anlatıp, Bursa’nın bu konudaki kaybının araştırılmasını önerdim.

Detayları köşe yazarı arkadaşlar yazacaktır ama önem verdiğim ve paylaşmak istediğim konular var..

Uyuşturucu ile mücadelede yeni adımlar

Dikkatimi çeken en önemli konulardan biri de uyuşturucu ile mücadelede evladı uyuşturucuya bulaşan anne ve babalar kadar Vali beyin feryadıydı! Vali bey anne ve babalara seslendi, “Lütfen çocuklarınıza sahip çıkın, takip edin” dedi ve ekledi “uyuşturucuya bulaşan gençlerin yüzde 73 ü ailesinin kendisiyle ilgilenmediğini, sevgi göstermediğini söylüyor!” Biliyor musunuz, AMATEM de tedavi gören çocukların yüzde 87 si tekrar geliyormuş..

Ve büyük müjde. Türkiye’de ilk olarak Bursa’da üç uyuşturucuyla mücadele köyü kuruluyor. Bağımlılar burada 3-4 ay kalacak, toprakla hayvanlarla uğraşacak, meslek öğrenecek, iş sahibi olacak.

Tamamlayıcı Tıp Hastanesi

Aslında Alternatif Tıp diye bildiğimiz olay bu. Ama tıbba hiçbir şeyin alternatif olamayacağından hareketle adına “Tamamlayıcı Tıp” demişler. 14 dalda doktorlar hizmet verecek, Çin tıbbından sülük tedavisine, müzik terapisine kadar.. Yakında açılıyor..

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.