SON DAKİKA
Hava Durumu

ARC Log ihracatı yükleniyor

Yazının Giriş Tarihi: 10.11.2022 12:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.11.2022 12:41

Lojistik Sektörü'nün önemli isimlerden birini ziyaret ettim. 17 yıl profesyonel yönetici olarak sektörde bir oyuncu olan Fahrettin Arabacı, 2015'te kendi şirketini kurdu ve bugün ARC Log Lojistik Avrupa yollarında 300 araçlık bir filoya ulaştı. Fahrettin Arabacı yıllardır zaman zaman arar Lojistik Sektörü'nün sıkıntılarını dile getirir, sektörün beklentilerini aktarır ve ben de yazar kamuoyuyla paylaşırım. Bu kez de hem kendi firması ARC Log Lojistik, hem de sektörle ilgili görüşlerini paylaştı. Doğrusu bendeniz, ihracatın nabzını lojistik sektöründen daha iyi tutacak bir veri kaynağı bilmiyorum. O nedenle sordum “yurtdışına neler taşıyorsunuz?”

Tekstil sektöründe Inditex Grubu’nun alımını durdurmasıyla İspanya durgunluğu var imiş..

Arabacı “İtalya'da da aynı şekilde bir düşüş gözüküyor şu anda. Fakat fındık mobilya ve özellikle Vestel’in ihracatında yukarı doğru giden bir ivme var. Almanya'ya güneş panellerinin üretiminde kullanılan alüminyum profiller sektörde ihracatı canlandırmış gözüküyor.”  Merakla sorduğum Otomotiv Sektörü’nde ise canlılığın sürdüğünü duymak ve firma bazında lojistik hareketlerini dinlemek beni memnun etti.

Ya ithalat?

Giden TIR larınız dolu mu geliyor? Arabacı sorumdaki tedirginliği fark ediyor ve ithalatın yoğunluğunun ihraç kalemlerinin ara mamülleri olduğunu özellikle belirtiyor. Peki ARC Log Lojistik aAvrupa’dan neler getiriyor?

“Otomotiv parçaları tabii ilk sırada, gıda, içecek, kimyasallar ve oto tekstilinde kullanılan kumaşlar şu sıralar ithalatın ağırlığını oluşturuyor” diye cevapladı ve bir avantajdan bahsetti Fahrettin Arabacı “Avrupa Rus plakalı TIRları Avrupa’ya sokmuyor,dolayısıyla Avrupa ve Rusya arasındaki transport Türkiye üzerinden yürüyor. Bu da önemli bir hareket kazandırdı.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.