SON DAKİKA
Hava Durumu

Ali Sabancı meğer girişimci değilmiş

Yazının Giriş Tarihi: 21.12.2020 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.12.2020 08:17

KOTON Mağazaları patronu ve GEN Türkiye Başkan Yardımcısı Gülden Yılmaz’ın davetiyle GEN Türkiye’nin dijital lansmanına Amerika’dan katıldım.. Önce GEN Türkiye Yönetim Kurulu üyesi Ali Sabancı’nın toplantıda anlattığı ilk ve son girişimcilik öyküsünü aktarayım, sonra 178 ülkede ve Türkiye’deki GEN’den bahsedeyim.

Esas Holding Başkanı Ali Sabancı onca şirketine rağmen, hiç şirket kurmamış biliyor muydunuz? “Girişimci olarak hiç şirket kurmadım, hep şirket satın aldım. 11 yaşında ilk girişimim misina alıp olta yaparak sahilde balık tutanlara satmak oldu. Birkaç yaz böyle devam etti..”

Yemek Sepeti’nin kurucusu Nevzat Aydın’ın Başkanlığını yürüttüğü GEN Türkiye’nin Başkan Yardımcıları Gülden Yılmaz, Hande Çilingir, Sezai Hazır ve Göktekin Dinçerler oldu. Küresel Girişimcilik Ağı'nın (GEN - Global Entrepreneurship Network) ülkemizdeki ayağı olarak faaliyet gösterecek GEN Türkiye'nin yönetim ve icra kurullarında, Ali Sabancı, Cem Sertoğlu, Emine Erdem ve Orhan Turan gibi girişimcilik konusunda ülkemizin önde gelen birçok ismi yer alıyor.

GEN Türkiye ne yapacak?

Türkiye'deki girişimcilik ekosisteminin güçlenmesini, gelişimini amaçlayan ve bunun için de küresel girişimcilik ekosistemiyle arasında köprü olmayı hedefliyor. Türkiye'nin önceliklerine yönelik programlar geliştirmeyi hedefleyen platform, 178 ülkede faaliyet gösteren GEN'in gerçekleştirdiği programları da Türk girişimcilerle buluşturmayı planlıyor. Girişimcilere, mentor desteğinin yanı sıra melek yatırımcılarla bir araya gelme fırsatları sunacak..

EKOMETRE’de yer alan GEN Türkiye haberi için tıklayınız.. http://ekometre.com/turkiye-nin-basarili-girisimcileri-gen-turkiye-yi-kurdu/235573/

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.