SON DAKİKA
Hava Durumu

10 bin km. uzakta Bursalı makine üreticileri

Yazının Giriş Tarihi: 23.11.2018 21:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.11.2018 21:22

Deniz aşırı, 13 saat uçarak gittiğiniz ülkedeki bir fuarın büyük alanında kaybolmuşken karşınıza çıkıveren tanıdık bir markadan nasıl gurur duyabileceğinizi tarif etmenin zorluğu içindeyim.

O devasa makinelerin yolculuğunu, fuar sonrası satılmaz ise ne olabileceğini kafanızda derleyip toparlamaya çalışırken aldığınız cevapla daha bir memnun oluyorsunuz. “Amerika’da şirketimiz ve merkezimiz var”

Atlanta’daki Fabtech Makine Metal Fuarı’nda 650 bin m2 alanda 1500 katılımcı firmayı, 75 ülkeden 35 bine yakın ziyaretçi gezdi. İşte onlardan biri olan bendeniz; konuştuğum katılımcılardan fuarın yıldız ülkelerinin Türkiye, Almanya ve Çin olduğunu öğrenince daha bir keyifleniyorum.

BTSO’nun organizasyonuyla 70 e yakın makine ve ekipman üreticisi de Atlanta’daki bu fuara gitti ve ticaret imkanları aradı, görüş alışverişinde bulundu.

Durmazlar, ABD ye bayrağı dikmiş

Türkiye Makine Sektörü’nü uluslararası pazarda temsil eden firmalarımızın başında Bursalı markalar geliyor. Bursalı Durmazlar’ın markası DURMA’yı uzaktan gözüme kestiriyor ve Bursalı tramvay İpekböceği’ni, NASA ‘ya bile makine ürettiğini bildiğim DURMA’yı ziyaret ediyorum. Genel Müdür Altan Arda ve DURMA North America yöneticisi Yüksel Taşkın Amerika pazarını ve pazardaki aktif operasyonlarını benimle paylaşıyorlar. Kaliteyi ve Amerikalı yerel üreticilerin verdiği servis hizmetini daha yukarılara taşımış olmaları, müşteri memnuniyetini ve Pazar payının genişlemesini sağlamış.

Ermaksan, ErmakUSA ile pazarda

Fuarda bir başka Bursalı marka daha ciddi büyüklükte bir standla, devasa makineleriyle çıkıyor karşıma; Ermaksan. 1965 yılında saç işleme sektörüne hizmet vermeye başlayan Ermaksan, ayrıca, savunma sanayinden yenilenebilir enerjiye kadar, pek çok sektöre yönelik özel çözümler de sunuyor.

Amerika pazarına doğrudan ulaşabilmek için ErmakUSA; 11 bin metrekarelik showroom alanı ve geniş bir yedek parça deposu, satış ve satış sonrası hizmetleri ile Chicago O’Hare Havaalanı’na yakın bir lokasyonda yer alıyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.