SON DAKİKA
Hava Durumu

Tesla, birçok modelinin fiyatını bir kez daha düşürdü

Tesla CEO’su Elon Musk tüketici talebini azaltabilecek artan faiz oranları karşısında birçok modelinin fiyatını bir kez daha düşürdü

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2023 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2023 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Tesla, birçok modelinin fiyatını bir kez daha düşürdü

Austin, Texas merkezli otomobil üreticisi, web sitesinde, Model Y uzun menzilli dört tekerlekten çekişli modelinin fiyatının yüzde 9,1 azalarak 49 bin 990 dolara, Model Y performans modelinin fiyatının ise yüzde 8.5 düşerek 53 bin 990 dolara düşeceğini söyledi.

Model 3 arkadan çekişlinin maliyeti yüzde 7 azaltılarak 39 bin 990 dolar olacak.

Otomobil üreticisi birkaç çeyrektir hayal kırıklığı yaratan teslimatların ardından talebi canlandırmaya çalışırken, bu ayki ikinci fiyat indirimi gerçekleştiriyor.

Ford Motor dahil olmak üzere yerleşik şirketler ve Rivian Automotive ve Lucid Group gibi yeni giriş yapan şirketler daha düşük hacimlerde para kazanmak için mücadele ederken, şirket elektrikli araç üreticileri arasında çalışmak için yüksek kar marjlarına sahip ender bir konumda.

Tesla'nın bu yılın başlarında yaptığı ilk fiyat indirimlerinin ardından Musk, 25 Ocak'ta yaptığı bir kazanç çağrısında, siparişlerin üretim hızının neredeyse iki katına çıktığını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.