SON DAKİKA
Hava Durumu

Otomotiv pazarının beklentisi bir milyonlar seviyesinde

Dağtekin "Türkiye’nin 10 yıllık ortalamalarına ve potansiyeline bakınca otomotiv pazarının en az bir milyonlar seviyesinde gerçekleşmesi gerekiyor" dedi

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2023 19:05
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2023 19:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Otomotiv pazarının beklentisi bir milyonlar seviyesinde

Doğan Trend Otomotiv Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Kağan Dağtekin "Türkiye’nin 10 yıllık ortalamalarına ve potansiyeline bakınca otomotiv pazarının en az bir milyonlar seviyesinde gerçekleşmesi gerekiyor" dedi.

Bloomberg HT’de yayınlanan Otomotiv Zirvesi 2023’ün bu haftaki konuğu Doğan Trend Otomotiv Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Kağan Dağtekin oldu.

Otomotiv satışlarının dünyada 81 milyon adet olarak gerçekleştiğine dikkat çeken Dağtekin “Otomotivdeki büyüme global ölçekte yavaşladı veya bitti diye düşünebiliriz. Son 20 senedeki büyümenin de Uzak Doğu kaynaklı olduğunu düşünürsek, aslında gelişmiş pazarlarda ufak ufak küçülmeler de görmeye başladık” dedi.

Dağtekin “Türkiye’deki pazar geçtiğimiz sene 780-790 bin civarında kapanmıştı. Bunun otomobil tarafı sadece 585 bin adetti. Önceki sene ile kıyasladığımızda yüzde 5-6 civarında bir iyileşme görmüştük. Öte yandan Türkiye’nin 10 yıllık ortalamalarına ve potansiyeline bakınca Türkiye aslında en az bir milyonlar seviyesinde gerçekleşmesini beklediğimiz bir pazar” şeklinde konuştu.

Motosiklet tarafından ise umutlu olduklarını söyleyen Dağtekin “Kovid sonrasında bizim umduğumuzdan da çok daha hızlı bir patlama yaşandı. Bu sene 600 binleri konuşuyoruz. Bu rakam öngörülerimizin çok üstünde” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.