SON DAKİKA
Hava Durumu

Mercedes-Benz Türkiye'deki satış bayilerini kapatıyor

Mercedes-Benz, Türkiye'de araç satışında bayi ve galericileri devreden çıkararak doğrudan satış stratejisine geçmeye hazırlanıyor

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2023 19:31
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2023 19:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Mercedes-Benz Türkiye'deki satış bayilerini kapatıyor

Mercedes-Benz Türkiye'nin doğrudan satış modeline geçtiği açıklandı. Tesla ve Togg'un ardından 3 Mayıs'ta Alman otomotiv üreticisinin de benzer bir sistemi hayata geçirmesi bekleniyor.

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, Türkiye'de araç satışında bayi ve galericileri devreden çıkararak doğrudan satış stratejisine geçmeye hazırlanıyor. Tesla ve Togg'un ardından Mercedes-Benz de Türkiye'de doğrudan satış için harekete geçti. Bu stratejiye göre araçlar için deneyim ve satış merkezleri kurulacak.

Mercedes-Benz Türkiye, doğrudan satış stratejisine geçiyor. Firma yeni stratejisine dair ayrıntıları 3 Mayıs'ta açıklayacak.

Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, "Otomobil satışında dünyada üç farklı strateji gündemde. Birincisi Tesla ve Togg'un benimsediği gibi arada bayi olmadan doğrudan satış. İkincisi bayinin teslim noktası olduğu ama son fiyatın genel merkezden belirlendiği model. Üçüncüsü ise son fiyatın bayi tarafından belirlendiği ve bayinin teslim noktası olduğu model. Bu üç modelden birini seçeceğiz" demişti.

Alman devi Türkiye'deki yeni satış modelini ocak ayında açıklayacaktı ancak bu açıklama uzun bir süre ertelendi.

ShiftDelete'nin kurucusu Hakkı Alkan, haberi sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:

"Mercedes-Benz Türkiye, tıpkı Tesla ve Togg gibi doğrudan satış stratejisine geçti. Detaylar, 3 Mayıs'ta!"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.