SON DAKİKA
Hava Durumu

Mercedes Benz araçlarına ChatGPT yazılımı ekleyecek

Mercedes Benz ve Microsoft işbirliği ile Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Mercedes Benz araçlarına ChatGPT yazılımı ekleneceği duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2023 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2023 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Mercedes Benz araçlarına ChatGPT yazılımı ekleyecek

Mercedes Benz araçlarında mevcut olan sesli komut özelliğine ChatGPT eklemek için Microsoft ile anlaşmaya vardı. Dünya’nın en büyük otomobil üreticilerinden Mercedes araçları halihazırda, sürücülerin "Hey, Mercedes" ifadesini kullanmasına ve ardından araçtaki sıcaklığı ayarlamak, bir navigasyon hedefi bulmak veya bir telefon görüşmesi yapmak gibi şeyler yapmak için kısa bir komut kullanmasına olanak tanıyan daha basit bir sesli sisteme sahip. Microsoft tarafından yapılan açıklmaya göre ChatGPT, bu sesli komutları daha akıcı ve doğal hale getirecek ve ek işlevleri etkinleştirebilecek.

Yol arkadaşı olmayı vadediyor

Sistem sadece basit komutlara yanıt vermek yerine daha günlük konuşmalara yakın diyaloglar kurabilmeyi amaçlıyor. Üzerine konuşulan konunun bağlamını hatırlamak ve araçta bulunanlarla sohbet edebilmek gibi özellikler vadediyor. ChatGPT ile sesli komut sistemi yolculuk veya araçla ilgili olmayan konular ile daha geniş bir istek yelpazesine yanıt verebilecek.

Son on yılda, Mercedes'in içinde bulunduğu birçok otomobil üreticisi araçları için giderek daha fazla sesli komut sistemleri oluşturmaya başladı. Sürücülerin bu sistemleri kullanmak için gözlerini yoldan ayırması gerekmediği için bunların düğmelerden veya dokunmatik ekranlardan daha güvenli olduğu görüşü ön plana çıkıyor. Öte yandan bazı uzmanlar sesli komutları kullanmak için gereken zihinsel işlemin de dikkat dağıtıcı olduğu uyarısında bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.