SON DAKİKA
Hava Durumu

MEB, LGS sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB), LGS kapsamında yapılan merkezi sınavın sonuçları açıklandı

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2023 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2023 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
MEB, LGS sonuçları açıklandı

Sonuçlardan sonra kılavuzun 26 Haziran pazartesi günü ilan edileceği ve tercihler 3-19 Temmuz arasında yapılacağı belli oldu.

Bakandan açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise Hatay’da yaptığı açıklamada LGS sınav kılavuzunun 26 Haziran'da ilan edileceğini, söyledi.

Bakan Tekin'in konuşmasından satır başları şu şekilde:

Ders açığını çözebilecek tedbirleri aldık. Derslik başına düşen öğrenci itibariyle 6 Şubat rakamların altına düşeceğiz. Eylül ayında prefabrik yapılarla eğitimi başlatacak tedbirleri aldık. Deprem öncesinde ilimizde 23 bin öğretmen hizmet vermekteydi. 25 bin 90 öğretmenle Eylül'de eğitim başlayacak. Deprem öncesi koşulların ilerisinde koşullara kavuşacağız. İlimizde görev yapanların tamamıyla müdürlüğümüz görüşmelerini yapıp ihtiyaçlarını tespit etti. Hatay'da ve ilçelerinde görev yapan öğretmen ve yeni tayin olanlarla iletişime geçilerek konaklama ile ilgili tercihleri alınarak Valilik ile koordine olunarak gerekli tedbirler alındı. Bölgedeki 10 il açısından her ili koordinatör arkadaşımızla ilişkilendirdik. Her türlü problemin çözümü için istişare edip karar aldık bugün burada.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.