SON DAKİKA
Hava Durumu

IBM çalışanlarının yerini yapay zeka alacak

ABD'li IBM, önümüzdeki yıllarda bazı işlerin yapay zeka ile değiştirileceğini, bu sebeple söz konusu pozisyonlar için işe alımların durdurulacağını açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2023 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2023 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
IBM çalışanlarının yerini yapay zeka alacak

ABD'li teknoloji firması IBM, önümüzdeki yıllarda bazı işlerin yapay zeka ile değiştirileceğini, bu sebeple söz konusu pozisyonlar için işe alımların durdurulacağını açıkladı.

IBM CEO'su Arvind Krishna, Bloomberg News'e verdiği demeçte önümüzdeki yıllarda bazı işlerin yapay zeka ile değiştirileceğini, bu sebeple de söz konusu pozisyonlar için işe alımların durdurulacağını söyledi.

İşe alımlarda askıya alacakları pozisyonların çoğunlukla insan kaynaklarında olacağını belirten Krishna, müşteriye dönük olmayan bu iş pozisyonlarının kabaca 26 bin çalışana tekabül ettiğini açıkladı.

Beş yıllık bir süre içinde bazı iş kollarının yüzde 30'unun yapay zeka ve otomasyonla değiştirileceğini söyleyen Krishna, “Bu kabaca 7 bin 800 iş kaybı anlamına geliyor” dedi.

Krishna yaptığı değerlendirmede, istihdam doğrulama mektupları sağlamak veya çalışanları departmanlar arasında transfer etmek gibi görevlerin büyük olasılıkla tamamen otomatik hale getirileceğini söyledi. Fakat, işgücü üretkenliğini değerlendirmek gibi bazı insan kaynakları görevlerinin muhtemelen önümüzdeki on yılda değiştirilmeyeceğini belirtti.

IBM şu anda yaklaşık 260 bin çalışan istihdam ediyor ve yazılım geliştirme ve müşteriye dönük pozisyonlar için işe almaya devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.