SON DAKİKA
Hava Durumu

Hyundai'den ABD'ye 5 milyar dolarlık yatırım

Şirket ABD'de 5 milyar dolarlık elektrikli otomobil bataryası fabrikası kuracağı ortaklığın nihai hali üzerinde anlaşma sağladı

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2023 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2023 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Hyundai'den ABD'ye 5 milyar dolarlık yatırım

Güney Koreli otomotiv üreticisi Hyundai, net kârı ilk çeyrekte iki kattan daha fazla artarken, şirket ABD'de 5 milyar dolarlık elektrikli otomobil bataryası fabrikası kuracağı ortaklığın nihai hali üzerinde anlaşma sağladı.

Başkan Biden’ın yeşil programı elektrikli araç tedarik zincirindeki şirketleri ülkeye yatırım yapmaya teşvik ederken Hyundai Motor Group ve SK On Co., elektrikli araba bataryası üretimi için Kuzey Amerika'da 5 milyar dolar harcamaya hazırlanıyor.

Georgia'nın Bartow ilçesinde kurulacak olan fabrikada Güney Koreli firmalar eşit hisseye sahip olacak.

Tesisin 2025'in ikinci yarısından itibaren üretime başlaması bekleniyor.

Fabrikanın, yıllık 300 bin elektrikli araç üretmeye yetecek kadar 35 GWh elektrikli araç batarya üretim kapasitesine sahip olması planlanıyor.

Hyundai yaptığı açıklamada, ortak girişimin "grubun elektrifikasyon çalışmalarını daha da hızlandırdığını ve istikrarlı bir pil tedarikiyle ABD pazarında elektrikli araç lideri konumunu güçlendirdiğini" söyledi.

Otomobil üreticisi, geçtiğimiz Kasım ayında Kuzey Amerika'ya pil tedarikini güvence altına almak için SK On ile bir mutabakat zaptı imzalamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.