SON DAKİKA
Hava Durumu

Huawei, gelirinin yüzde 25’ini Ar-Ge ye ayırıyor

Huawei Türkiye Tüketici Elektroniği İş Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Kaan Arlı, şirketin yıllık gelirinin yüzde 25,5’ini Ar-Ge’ye ayırdığını belirttiği konuşmasında, “Huawei son 8 yıldır Ar-Ge tarafında en çok patent üreten ve başvuru yapan markaların başında geliyor.” dedi

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2023 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2023 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Huawei, gelirinin yüzde 25’ini Ar-Ge ye ayırıyor

Huawei Türkiye Tüketici Elektroniği İş Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Kaan Arlı, tüketici elektroniği pazarında öne çıkan trendler ve Ar-Ge çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Arlı, Türkiye’deki Huawei Ar-Ge biriminin mobil ekosistem tarafındaki yatırımlarını globalde kullanacak şekilde pazarladığını belirtti. “Son 8 yıldır Huawei Ar-Ge tarafında en çok patent üreten ve başvuru yapan markaların başında geliyor” diyen Arlı, şirketin yıllık gelirinin yüzde 25,5’ini Ar-Ge ayırdığını vurguladı.

Türkiye’ye dair yatırım planları hakkında konuşan Arlı, “Huawei yeşil enerji ve sürdürülebilir enerji alanındaki iş birimi de hızlı hareket etmeye başladı. Türkiye’de Green Power dediğimiz ayrı bir iş birimimiz var. Tüketici tarafında da zincir mağazalardaki yatırımlarımız ciddi şekilde devam ediyor. Türkiye Huawei için önemli ülkelerden bir tanesi.” dedi.

Öte yandan Arlı, şirket olarak amiral gemisi cihazlarını Türkiye’ye getirmeye devam edeceklerini belirtti. Markaların katlanabilir cihazları teknolojilerini sunacak bir “vitrin olarak” kullandığını söyleyen Arlı, “Katlanabilir cihazların Ar-Ge maliyeti azaldıkça fiyatları düşecektir.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.