SON DAKİKA
Hava Durumu

Dyson'dan 100 milyon sterlin'lik AR-Ge merkezi

Mühendislik devi Dyson, Bristol'ün merkezindeki yeni bir araştırma ve geliştirme merkezine 100 milyon sterlinlik yatırım yapmayı planlıyor

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2023 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2023 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Dyson'dan 100 milyon sterlin'lik AR-Ge merkezi

Şirket, teknoloji merkezinin yüzlerce yazılım ve yapay zeka (AI) mühendisine ev sahipliği yapacağını söyledi.

Dyson, Bristol'ü "yazılım ve dijital beceriler için uluslararası bir merkez" olduğu için seçtiğini belirtti. Merkez, Bristol Köprüsü'ne yakın, Castle Park'ın karşısında, Dyson'a ait bir bina için planlandı. Binanın kullanımını dönüştürmek için planlama izni başvurusu sürecinden geçtiği ve binanın tam olarak ne zaman faaliyete geçeceğinin ise henüz belli olmadığı belirtildi.

"Bağlantılı gelecek"

Sahadaki ekiplerin, gelecekte on yıl içinde piyasaya sürülecek olan cihazların geliştirilmesi üzerinde çalışacağının altı çizildi.

Şirketin kurucusu Sir James'in oğlu ve şirketin baş mühendisi Jake Dyson, merkezin gelecekteki ürünlerde sensörler, uygulamalar ve "bağlanabilirlik" konularına odaklanacağını söyledi.

Böyle bir teknolojinin, şirketin müşterileri destekleme biçimini değiştireceğini ve makinelerinin performansını sürekli olarak değerlendirilmesine izin verileceğide belirtildi.

Jake Dyson "Bristol'deki yeni Dyson Teknoloji Merkezi, Dyson'ın bağlantılı geleceğine katkıda bulunan hayati bir merkez olacak" dedi.

Şirketin Birleşik Krallık genel merkezi Wiltshire, Malmesbury'de bulunuyor, ancak sektörden kaynaklar BBC'ye firmanın yazılım ve yapay zeka mühendislerini siteye çekmeye çalıştığını söyledi.

Dyson'ın şimdiden Bristol'de yaklaşık 100 teknoloji uzmanıyla bir ofisi var. Bir sözcü, yeni merkezin yüzlerce iş yaratacağını söyledi, ancak belirli bir sayı vermeyi reddetti.

"Eritme potası"

Bristol'ü teknoloji yatırımı için bir merkez olarak tanıtan ağ ajansı TechSpark'ın genel müdürü Ben Shorrock, şehrin mühendislik firmalarının ihtiyaç duyduğu bir beceri "erime potası" olduğunu söyledi.

TechSpark'ın araştırmasına göre, Bristol'de yaklaşık 28.000 uzman teknoloji çalışanı bulunuyor ve sektör, bölge ekonomisine 1,7 milyar sterlin değerinde.

Bay Shorrock şunları ekledi: "Robot teknolojisi, sensörler ve yapay zeka gibi geleceğin teknolojilerinin tümü veri, donanım ve tasarımda uzmanlığa ihtiyaç duyuyor, bu nedenle küresel işletmelerin araştırma ve geliştirme merkezlerini burada araması şaşırtıcı değil."

Dyson, dünya genelinde Singapur, Birleşik Krallık, Çin, Malezya, Filipinler ve Polonya'daki geliştirme tesisleriyle üretim ve araştırmaya 2,75 milyar sterlin yatırım yapmayı planlıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.