SON DAKİKA
Hava Durumu

Trumptan Bidena “gizli belge” tepkisi: “FBI, Bidenın evine, hatta Beyaz Saraya ne zaman baskın düzenleyecek?”

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, ABD Başkanı Joe Biden’ın eski ofisinde Başkan Yardımcılığı yaptığı dönemden kalma "gizli belgeler" bulunmasına tepki göstererek, “FBI, Joe Biden’ın birçok evine, hatta belki de Beyaz Saray’a ne zaman baskın düzenleyecek?” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2023 20:20
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2023 22:20
Kaynak: İHA
Trumptan Bidena “gizli belge” tepkisi: “FBI, Bidenın evine, hatta Beyaz Saraya ne zaman baskın düzenleyecek?”

ABD Başkanı Joe Biden’ın, Pennsylvania Üniversitesi’nin Penn Biden Diplomasi ve Küresel Katılım Merkezi’nde fahri profesör olarak görev yaptığı sırada başkent Washington DC’de kullandığı ofisinde Başkan Yardımcılığı döneminden kalma “gizli belgeler” bulunmuştu. Gizli belgelerin bulunmasının ardından eski Başkanı Donald Trump, kendine ait sosyal medya sitesi TruthSocial’da yaptığı paylaşım ile olaya tepki gösterdi. Trump, “FBI, Joe Biden’ın birçok evine, hatta belki de Beyaz Saray’a ne zaman baskın düzenleyecek? Bu belgelerin gizliliği kesinlikle kaldırılmadı" dedi.

Biden’ın danışmanlarından Richard Sauber, dün ABD’nin eski Başkanı Barack Obama dönemine ait belgelerin Biden’ın avukatları tarafından söz konusu ofisin boşaltıldığı sırada 2 Kasım 2022’de kilitli bir dolapta bulunduğunu açıklayarak, belgeler bulunur bulunmaz Biden’ın hukuk ekibinin Beyaz Saray ve Ulusal Arşivler ve Kayıtlar İdaresi ile iletişime geçtiğini aktardı. Adalet Bakanlığı, söz konusu belgeleri incelemeye devam ediyor.

Trump’ın malikanesinde de gizli beleğeler çıkmıştı

Trump’ın Florida eyaletinde yer alan Palm Beach’teki Mar-a-Lago malikanesinde 8 Ağustos 2022’de FBI tarafından yapılan aramada çok sayıda gizli belge bulunmuştu. Trump, hakkında Adalet Bakanlığı tarafından soruşturma açılmıştı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.