SON DAKİKA
Hava Durumu

Tayvandan, Ukrayna‘ya 11,5 milyon dolarlık ek yardım

Tayvan Dış İşleri Bakanı Josep Wu, 4 Avrupa Birliği (AB) ülkesinin, Tayvan temsilcilerinin ve diğer Avrupalı diplomatlarında katıldığı basın toplantısında, Ukrayna’ya 11,5 milyon dolarlık ek yardım yapacaklarını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2022 05:02
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2022 07:02
Kaynak: İHA
Tayvandan, Ukrayna‘ya 11,5 milyon dolarlık ek yardım

Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği işgalin ardından Ukrayna’ya yapılan yardımlara Tayvan’dan bir yenisi daha eklendi. Tayvan Dış İşleri Bakanı Josep Wu, 4 Avrupa Birliği (AB) ülkesinin, Tayvan temsilcilerinin ve diğer Avrupalı diplomatlarında katıldığı basın toplantısında yaptığı açıklamada, Tayvan’ın Ukrayna’ya 11,5 milyon dolarlık ek yardım yapacağını kaydetti. Açıklamasında, Tayvan’ın yapacağı yardımın 5 AB ülkesine pay edileceği ve yardımların bu ülkelerin sivil toplum kuruluşları aracılığı ile Ukraynalı mültecilere ulaştırılacağını bildiren Josep Wu, "Polonya’ya 6,5 milyon dolar, Litvanya’ya 500 bin dolar, Slovakya, Macaristan ve Çekya’da 1,5 milyon dolarlık yardım yapılacak" ifadelerini kullandı.

Tayvan, son açıklanan 11,5 milyon dolarlık yardımının dışında, Tayvan Dışişleri Bakanlığı’nın başlattığı halk yardım kampanyası aracılığıyla da Ukrayna’ya 3,5 milyon dolarlık ayrı bir yardımda da bulunacak. Toplanan bu para Polonya hükümetine gönderilecek.

Öte yandan Tayvan, tüm bu maddi yardımların yanında geçtiğimiz hafta Ukrayna’ya 27 tonluk sağlık ekipmanı ve ilaç yardımında bulunmuştu. Gönderilen bu kargo önce Polonya’ya, oradan da Ukrayna’ya ulaştırılmıştı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.