SON DAKİKA
Hava Durumu

Meral Akşener adaylık açıklaması yaptı

Genel ve yerel seçimlerde oyları eriyen İYİ Parti'de oklar Meral Akşener'e çevrildi. Başarısızlığın sebebi olarak gösterilen ve istifası istenen Akşener ise 27 Nisan'da yapılacak olağanüstü kurultayı işaret etti, bugün de aday olmayacağını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2024 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2024 12:50
Kaynak: Ekometre
Meral Akşener adaylık açıklaması yaptı

Genel ve yerel seçimlerde büyük oranda oy kaybı yaşayan İYİ Parti'de yine kriz çıktı. Meral Akşener, sonuçları bir başarısızlık olarak değerlendirerek partisinin 27 Nisan'da olağanüstü kurultaya gideceğini açıkladı.

Akşener'den "Aday değilim" mesajı

Yeniden aday olup olmayacağı tartışılan Meral Akşener ise bugün sosyal medyadan açıklama yaptı.

"Bugün İYİ Parti sarsılmış; ama ne iktidarın ne ana muhalefetin ne de 2028 hesapları kovalayan birtakım aktörlerin arka bahçesi olmaya direnmişse, ben bu bedele razıyım. Ve hatta İYİ Parti, bugünü feda etme uğruna, bu gidişle yarın Türkiye'nin önüne çıkacak türlü musibetlere karşı her zamanki dik duruşunu gösterebilecek bir tutum almayı başarabildiyse, ben bu bedele razıyım. Çünkü ben, dün olduğu gibi bugün de milletimin, devletimin, memleketimin iyiliği için her türlü bedeli öderim. Bu kapsamda, seçimlere dair muhasebemizi yapacağımız, 2028'e giden yolda rotamızı belirleyeceğimiz seçimli olağanüstü kurultayımızda Genel Başkanlığa aday olmayacağımı ilan ediyorum" ifadelerini kullandı. Akşener bugün öğlen saatlerinde makam odasını da boşalttı.

Dervişoğlu ile Aydın'dan adaylığa yeşil ışık

Meral Akşener'in adaylık açıklamasının ardından iki isim daha adaylık konusunda yeşil ışık yaktı.

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu ile İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Koray Aydın, kurultayda genel başkanlığa aday olduklarını açıkladı.

Kaynak: Ekometre

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.