SON DAKİKA
Hava Durumu

Kosova Cumhurbaşkanı Osmani ve Kosova Başbakanı Kurti Priştine Büyükelçiliğinde taziye defterini imzaladı

Türkiye’nin Priştine Büyükelçiliğini ziyaret eden Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ve Kosova Başbakanı Albin Kurti Türkiye’deki deprem nedeniyle açılan taziye defterini imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2023 23:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2023 01:00
Kaynak: İHA
Kosova Cumhurbaşkanı Osmani ve Kosova Başbakanı Kurti Priştine Büyükelçiliğinde taziye defterini imzaladı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından taziye dilekleri ve yardım gelmeye devam ediyor. Ülkelerin yardımlarının yanı sıra Türkiye’nin yurtdışı misyonlarında ise taziye defterleri açılıyor. Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ve Kosova Başbakanı Albin Kurti, Türkiye’nin Priştine Büyükelçiliğini ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Osmani taziye defterine yazdığı notta, "Bu büyük trajedinin acısını ve ıstırabını paylaşıyoruz. Türkiye ve Suriye’deki kurbanların ailelerine içten taziyelerimizi ve sarsılmaz desteğimizi ifade ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Başbakan Kurti ise, başsağlığı dileklerini yazdığı taziye defterine, "Türkiye ve Suriye’de meydana gelen yıkıcı deprem Kosova’nın tamamını şok etti. Türk halkı ile devletinin acı ve kederini paylaşıyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Dualarımız, enkaz altında kalanlarla birlikte. Dayanışma içinde olmaya ve koşulsuz destek sunmaya devam edeceğiz. Geçmiş olsun Türkiye” yazdı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.