SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a tepki

Erdoğan'ın kendisine yönelik söylediği "300 milyar dolar İngiltere'den getirecekmiş. Demek ki tefecilerle görüştü belli sözler aldı" ifadelerine tepki gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2023 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2023 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a tepki

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik söylediği "300 milyar dolar İngiltere'den getirecekmiş. Demek ki tefecilerle görüştü belli sözler aldı" ifadelerine tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, iktidarın son 20 yılda ödediği faizin 537 milyar dolar olduğunu belirterek "Alışmışlar tefecilere para vermeye sanıyorlar biz tefecilerin peşinde koşuyoruz" dedi.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Ankara'da Büyükşehir Belediyesi Temel Atma ve Proje Tanıtım Töreni'ne İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le birlikte katıldı. Akşener'in ardından vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu "300 milyar dolar temiz para getireceğim bu ülkeye. Temiz para. Öyle IMF git yalvar yakar değil. Onlar bize gelebilir miyiz diyecekler" söylemini hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "300 milyar dolar İngiltere'den getirecekmiş. Demek ki tefecilerle görüştü belli sözler aldı. Şimdi burada finans sektörünün önde gelenleri var. Böyle bir şey mümkün mü? 20 yıl başbakanlık, cumhurbaşkanlığı yaptım. Böyle bir safsata dünyanın hiçbir liderinde görmedim" şeklindeki eleştirisine şu şekilde yanıt verdi:

"Erdoğan kalkmış diyor ki 'nasıl alacak?' 300 milyar dolar temiz para helal para, tefeciler gelmeyecek buraya. İstedikleri demokrasi istedikleri insan hakları onu da her halükarda söz verdik getireceğiz. Alışmışlar tefecilere para vermeye sanıyorlar biz tefecilerin peşinde koşuyoruz. Size bir rakam vereyim, son 20 yılda bunların ödedikleri faiz: 537 milyar dolar."

Depremzedelere konut sözü

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Herkese söz veriyoruz konut sorununu çözeceğiz ama önce deprem bölgesindeki vatandaşların sorununu çözeceğiz. Bunu söylediğim zaman parayı nerden bulacak sözleri geliyor. Kimse merak etmesin bu kardeşiniz 27,5 yılını Maliye Bakanlığı’na harcadı. Bütçe nasıl yapılır, paralar nasıl toplanır, israf nasıl engellenir bunları biliyorum. Bir söz verdiysek kapı gibi arkasında duracağız. Akşener’le birlikte duracağız. Bütün deprem bölgesindeki vatandaşlarım bir köşeye yazsın.

'300' Milyar dolar tepkisi

Amerika'ya İngiltere'ye gitmiştim. Londra'da yatırım yapacak çevrelerle görüştüm onlardan 300 milyar dolarlık bir yatırım sözü aldım. Erdoğan kalkmış diyor ki 'nasıl alacak?' 300 milyar dolar temiz para helal para, tefeciler gelmeyecek buraya. İstedikleri demokrasi istedikleri insan hakları onu da her halükarda söz verdik getireceğiz. Alışmışlar tefecilere para vermeye sanıyorlar biz tefecilerin peşinde koşuyoruz. Size bir rakam vereyim, son 20 yılda bunların ödedikleri faiz: 537 milyar dolar.

Kul hakkı yemekten çekinmediler. Paralarını yurt dışına götürdüler. Nasıl götürdüklerini, hangi bankalara kaç kuruş götürdüklerini biliyorum. Tamamını getireceğiz.

'Bayrak ve Vatan kırmızı çizgimiz'

Haram yemekten hoşlanıyorlar biliyorum. Rüşvet alandan büyükelçi yaptılar. İktidara geldiğimizde hemen getirteceğiz.

Bize pek çok iftiralar atıyorlar. Değerli Ankaralılar, bizim iki kırmızı çizgimiz var. Bayrak ve vatan bizim için kutsaldır. Gözümüzü kırpmadan ölüme gideriz. Süleymanşah türbesini kaçırdılar, bayrağımızı indirdiler. Süleymanşah türbesini kendi topraklarına getireceğiz. Görsünler bakalım milliyetçi kimmiş.

Gençlere seslendi

Gençler sizlere de sözüm var. 5 milyon genç ilk kez sandığa gidecek. Benden de size söz göreceksiniz bu ülkenin caddelerinde nasıl özgürce dolaştığını, yeri geldiğinde nasıl cumhurbaşkanını eleştirileceğini. Kimse kılınıza dokunamayacak.

Gaffar Okkan'ın katilleriyle iş birliği yapanlar bize hesap soramazlar.

Hiçbir sosyal yardım kesilmeyecek. Bizim onlardan farkımız yardımımızı yaparken sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Hiçbir ayrım yapmayacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.