SON DAKİKA
Hava Durumu

Eski ABD Başkanı Trumpın danışmanı Bannon mahkemeye çıktı

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın eski danışmanı Steve Bannon’un avukatları, müvekkillerinin yargılandığı "Meksika duvarı yolsuzluğu" davasından çekilme talebinde bulundu. Mahkeme Bannon’a yeni avukat bulması için 28 Şubat’a kadar süre verirken, Bannon’un son hamlesi ile dava sürecini yavaşlatmaya çalıştığı yorumları yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2023 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2023 11:40
Kaynak: İHA
Eski ABD Başkanı Trumpın danışmanı Bannon mahkemeye çıktı

ABD’nin Meksika sınırında duvar inşa etmesi için milyonlarca dolar yardımda bulunan bağışçıları dolandırmakla suçlanan eski ABD Başkanı Donald Trump’ın eski danışmanı Steve Bannon’un yargılandığı dava sürüyor. Bannon’un avukatları David Schoen ve John Mitchell, New York’taki Manhattan Yüksek Mahkemesi’nde yapılan son duruşmada, Bannon’un dava hakkında kendileri ile iletişim kurmadığını ve süreci nasıl devam ettirecekleri konusunda aşılamaz farklılıkları olduğunu belirterek davadan çekilme talebinde bulundu. Yargıç Juan Manuel Mercan, yeni avukat bulması için Bannon’a 28 Şubat’taki duruşmaya kadar süre verdi. Bannon’un yeni bir yasal savunma ekibi bulmamakta ısrar etmesi halinde mahkeme tarafından avukat atanabileceği öğrenilirken, Bannon’un son hamlesi ile "dava sürecini yavaşlatmaya çalıştığı" şeklinde yorumlar yapıldı.

Yolsuzlukla suçlanıyor

7 yıl süreyle ABD Deniz Kuvvetleri’nde profesyonel asker olarak çalıştıktan sonra yatırım danışmanı, proje yöneticiliği ve film yapımcılığı gibi işler yapan Bannon, 2007’de kurduğu aşırı sağ eğilimli Breitbart News adlı internet sitesini yönetmişti. Trump yönetiminin ilk döneminde 7 ay başkanın baş stratejisti ve başdanışmanı olarak görev alarak dünya kamuoyunda tanınır hale gelen Bannon, 2017 yazında bu görevi bırakmıştı.

Görevinden ayrıldıktan sonra Meksika sınırına duvar inşa etmek için başlatılan "We Build The Wall (Duvarı İnşa Ediyoruz)" kampanyasına sağlanan fonlar üzerinden dolandırıcılık yapmakla suçlanan Bannon, hakkındaki suçlamaları reddetmişti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.