SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: “Ekonomik sıkıntı ve hayat pahalılığını biz çözeceğiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sıkıntıların farkında olduklarını belirterek “Ekonomik sıkıntı ve hayat pahalılığını yine biz çözeceğiz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2023 19:46
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2023 10:44
Kaynak: İHA
Erdoğan: “Ekonomik sıkıntı ve hayat pahalılığını biz çözeceğiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sıkıntıların farkında olduklarını belirterek “Ekonomik sıkıntı ve hayat pahalılığını yine biz çözeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Şanlıurfa’da deprem konutlarının temel atma törenine katıldı. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sıkıntıların farkında olduklarını ve çözümü bildiklerini belirterek bu sıkıntıları çözeceklerini belirtti.

“Şanlıurfa’mızda 12 bin 728 binadaki 22 bin 464 bağımsız bölüm bu depremlerde kullanılamaz hale geldi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu muhabbeti 14 Mayıs’ta siz farklı bir bayrama çevireceksiniz. Biz bu şehri her bir ferdiyle toprağının her bir karışıyla seviyoruz. İnşallah 14 Mayıs’ta herkes susacak Şanlıurfa konuşacak. Bizim Şanlıurfa’yla aramızda gönülden gönüle giden güçlü bir bağlarımız vardır. Biliyorsunuz ülkemiz şiddetli depremlerle sarsıldı. Bu depremlerden etkilenen şehirlerden biriside Şanlıurfa’ydı. Tespitlere göre Şanlıurfa’mızda 12 bin 728 binadaki 22 bin 464 bağımsız bölüm bu depremlerde kullanılamaz hale geldi” dedi.

“Dünyada bu kadar büyük felaketten sonra 2,5 ayda vatandaşlarını yuvalarına kavuşturacak başka bir devlet yok”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölge genelinde 311 bin binadaki 872 bin bölüme ulaşıyor. Deprem haberini alır almaz tüm imkanlarımızı buralara taşıdık. Kalıcı konutların yapım safhasına geldik. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Şanlıurfa sel felaketiyle de imtihan oldu. Burada ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Ölenleri geri getirmeyiz ama yaraları sarmak kayıpları telafi etmek boynumuzun borcudur. 319 bini 1 yıl içinde teslim edilecek şekilde 650 bin yeni konut yaparak deprem bölgelerimizi ayağa kaldıracağız. Hatta bayramda inşası tamamlanan ilk köy evlerimizin hak sahiplerine teslimini de gerçekleştireceğiz. Dünyada bu kadar büyük felaketten sonra 2,5 ayda vatandaşlarını yuvalarına kavuşturacak başka bir devlet yok. Biz bu millete aşığız. Depremde yıkılan şehrimizi ayağa kaldırırken sadece konut değil bütün tesisleriyle adeta yeni şehirler inşa ediyoruz. Bu çerçevede Şanlıurfa’da 8 bini konut 3 bini köy evi olmak üzere 11 bin ev yaparak depremzedelerimizi yeni yuvalarına kavuşturacağız” şeklinde konuştu.

“Muhalefeti hallerine bırakın varsınlar kendi kendilerine koalisyonculuk oynasınlar”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bazı deprem turistlerinin buralara gelip resim çektirerek nutuk atıp döndüğünü görüyoruz. Bunlara gerekli dersi 14 Mayıs’ta vermeye hazır mıyız? Bunların kendilerine hayrı yok ki ülkenin ve milletin dertlerine derman olsun. Daha kendi aralarındaki fay hatlarıyla baş edemeyip birbirine girenlerin. 14 milyon insanın hayatını etkileyen bir felaketin üstünden gelmesi zaten mümkün değildir. Onları kendi hallerine bırakın varsınlar kendi kendilerine koalisyonculuk oynasınlar. Makam mevki dağıtsınlar. Altı boş vaatlerle atıp tutsunlar. Varsınlar PKK’sından FETÖ’süne tüm terör örgütlerinin eteklerinin altına girip onlardan medet umsunlar. Varsınlar Yasin Börü’nün azmettiricilerini gezi olaylarının planlayıcılarını eli kanlı katilleri serbest bırakma sözü versinler. Varsınlar emperyalistlerin oyuncağı olmak için büyükelçilere sözler versinler. Onlardan gizli saklı talimatlar alsınlar. Biz milletimizle beraber kendi geleceğimize bakacağız. Zaten ülkemizde öyle bir muhalefet var ki başka kimsede yok. Kendi kendileriyle yeterince uğraşıyorlar” ifadelerini kullandı.

“Seçim öyle televizyon ekranlarında, sosyal medya mecralarında, 4 duvar arasında yapılan kirli pazarlıklarla kazanılmıyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim öyle televizyon ekranlarında sosyal medya mecralarında 4 duvar arasında yapılan kirli pazarlıklarla kazanılmıyor. Seçim önce milletin gönlünde sonra sandıkta kazanılıyor. Seçim tercihi öyle öfkeyle tepkiyle karar verilecek bir şey değildir. Bu noter masası değil kumar masası değildir” ifadelerini kullandı.

“Hem sıkıntıları hem de çözüm yollarını biliyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülkenin 21 yıldaki tüm meselelerini nasıl çözdüysek bugünkü sıkıntılarında çözüm adresi biziz. Ötekiler sadece sıkıntıları biliyor. Biz ise hem sıkıntıları hem de çözüm yollarını biliyoruz. Ötekiler sadece gözünü iktidarın nimetlerine dikmiş biz ise iktidarın ülkenin ve milletin hayrı için nasıl kullanılacağını biliyoruz. Şanlıurfa havalimanını kim yaptı. Bu güzelim yolları kimler yaptı. Harran Üniversitesini kim yaptı? Yaparsa biz yaparız bundan sonra da yapacağız. Ötekiler sadece konuşur biz yaparız. Ekonomik sıkıntı ve hayat pahalılığını yine biz çözeceğiz. Her bir insanımızı hayal ettiği refah seviyesine biz ulaştıracağız. Bize 14 Mayıs’ta sandıkta vereceğiniz güçle Şanlıurfa’yı birlikte güçlendireceğiz. Ülkemizde de hiçbir eseri hayırlı işleri olmayanlar. Sadece Şanlıurfa’ya son 20 yılda 138 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık. Bu muhalefetin yaptığı bir şey var mıdır. Bay bay Kemal Ankara, İzmir, İstanbul büyükşehirde ne yaptınız? Yapamazlar bunların böyle bir derdi aşkı yok. Yapamazlar” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.