SON DAKİKA
Hava Durumu

AGİT Dönem Başkanı Rau: Rusyanın sivilleri hedef alması devlet terörü

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı ve Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau, Rusya’nın Ukrayna’da sivilleri ve sivil altyapıyı hedef almasını "devlet terörü" olarak nitelendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2022 21:02
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2022 23:02
Kaynak: İHA
AGİT Dönem Başkanı Rau: Rusyanın sivilleri hedef alması devlet terörü

AGİT Dönem Başkanı ve Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau, ABD’nin New York kentinde yıllık AGİT-BM işbirliği toplantısında konuştu. Rau, Rusya’ya Ukrayna’ya saldırmadan önce Rusya sınırları yakınında NATO varlığı konusundaki tüm şüphelerine ilişkin görüşme teklif edildiğini belirtti. Rusya’nın zamana oynadığını, icraatlarının bir maske olduğunu ileri süren Rau, Rusya’nın sebepsiz ve haksız tam ölçekli saldırganlığının Avrupa’da barış döneminin tarihe geçmesine sebep olduğunu ifade etti. Mevcut krize barışçıl çözüm bulmak için Rusya’yı anlamlı ve kalıcı diyaloğa çağıran Rau, Rusya’nın Ukrayna’da sivilleri ve sivil altyapıyı hedef almasını "devlet terörü" olarak nitelendirerek, "Rusya’nın altyapıyı, aralarında hastane ve okulların da bulunduğu sivil tesisleri bombalaması terör eylemidir" dedi.

"Tarafsız kalmam saldırganın lehine"

"Rusya, kötü yönetilen, stratejik ve taktiksel açıdan başarısız askeri operasyonuyla Birleşmiş Milletler Anlaşması’nı acımasız bir şakaya dönüştürmüştür. Kremlin, kendi saflarında gereksiz ölümleri önlemek yerine Ukraynalıların ruhunu kırmak amacıyla devlet terörü eylemi olan sivil altyapıyı ve insanları hedef almaya başladı" diyen Rau, BMGK’yı Rusya’nın Ukrayna saldırısını durdurmak için elinden gelen her şeyi yapmaya çağırdı.

Rau, Rusya’nın saldırganlığının dönem başkanlığını yürüttüğü AGİT’in varlığını ve ilkelere dayalı uluslararası düzenin istikrarını tehdit ettiğini ileri sürerek, insancıl hukukun ağır ihlali karşısında tarafsız olamayacağını, tarafsız kalmasının saldırganın lehine olacağını ifade etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.