SON DAKİKA
Hava Durumu

 Ethereum'un değeri, %5 arttı

Kripto para piyasaları dünden bu yana SEC kaynaklı bir fiyat oynaklığıyla devam ederken Bitcoin fiyatı, %3 oranında düşerek 45.000 dolar bandına çekildi

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2024 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2024 17:43
Kaynak: Ekometre
 Ethereum'un değeri, %5 arttı

Bitcoin’de son 24 saatte görülen düşüş ivmesine karşın Ethereum, %5 değer artışıyla 2.400 dolar bandına kadar yükseldi.

SEC’in resmi hesabı üzerinden yapılan sahte paylaşımın geri çekilmesinin ardından piyasada bir panik havası oluşurken Ethereum’un Bitcoin’den ayrışan fiyat hareketi dikkat çekti. Ethereum, bu süreçte 2.431 dolara kadar yükselerek Aralık ayı zirvesini test etmeye başladı. Ethereum böylece hem günlük hem de haftalık bazda ilk 20’de en çok değer kazanan kripto varlık konumuna yükseldi.

Spot Bitcoin ETF konusu ise kripto piyasası gündeminde kalmaya devam ediyor. Bugün spot ETF kararı için son gün olarak tescil edildiğinden kararın açıklanmasına saatler kaldı. Yaşanan son olay ise ETF başvurularının ertelenebileceğine dair söylemleri artırırken bu tedirginlik kripto varlık fiyatlarına da yansımış durumda.

Diğer yandan SEC’ten bir onay gelmesi durumunda ise piyasa dünden bu yana yaşanan krizi atlatarak büyük bir talep dalgasıyla karşı karşıya kalabilir. Son hareketliliğin ardından toplam kripto para piyasa değeri 1,67 trilyon dolarda devam ederken 24 saatlik ortalama işlem hacmi 63 milyar dolar olarak kaydedildi.

Kripto para korku ve risk iştahı endeksi ise dün 74 seviyesinden 67 seviyesine kadar gerilerken risk iştahı bölgesinde kalmaya devam ediyor. 

İlk 100 kripto parada bugün Ethereum ağında staking hizmeti sunan platformların yerel varlıkları LDO ve RPL ’in üzerinde değer artışıyla ilk sırada yer alırken ETH’deki yükselişi destekleyen bir talep artışına sahip. Bu iki altcoin’in ardından son aylarda meme coin piyasasında parlayan varlık BONK, değer artışıyla geliyor. 

Kaynak: Ekometre

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.