SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu yıl dijital varlıklar vergilendirilecek

Bu yıl dijital varlıkların vergilendirilmesi ve kripto varlık platformlarının düzenlenmesine ilişkin maddelerin hayata geçirilmesinin planlandığı aktarıldı

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2023 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2023 14:15
Kaynak: Ekometre
Bu yıl dijital varlıklar vergilendirilecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada Türkiye'nin, Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) "gri listesinden" çıkarılması için ne gerekirse yapılacağını söyledi.

Türkiye, 2021 yılında küresel kara para aklama ve terör finansmanını izleyen kuruluş FATF’in gri listesine alındı. Bakan Şimşek, dün gece komisyonda yaptığı konuşmada FATF’in gri listesinden çıkmak adına hemen hemen tüm kriterlerin sağlandığını ve son aşama olarak kripto para yasasının çıkarılmasının ardından kuruluşun standartlarına tam uyum sağlanacağını dile getirdi.

Söz konusu kripto düzenlemeleriyle ilgili bilgi veren Şimşek, çalışmalarda son aşamaya gelindiğini ve tasarının yakın zamanda TBMM’ye sunulacağını söyledi. Geçen haftadan bu yana Türkiye’de gündemde kalmaya devam eden kripto piyasasına yönelik düzenlemeler, son olarak 2024 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda yer aldı. 

Yapılan açıklamada bu yıl dijital varlıkların vergilendirilmesi ve kripto varlık platformlarının düzenlenmesine ilişkin maddelerin hayata geçirilmesinin planlandığı aktarıldı.

Türkiye’de kripto para düzenlemeleriyle ilgili genel çerçeve hakkında henüz detaylı bir açıklama yapılmamasına rağmen yasa tasarısının 2024 yılı içerisinde TBMM’de değerlendirilmesi muhtemel gözüküyor. Küresel kripto ticaret hacminde önemli bir konuma sahip olan Türkiye’de yatırımcılar özellikle vergilendirme konusunun nasıl ele alınacağını merakla bekliyor.

Kaynak: Ekometre

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.