SON DAKİKA
Hava Durumu

Bitcoin, 40.000 doların altına geriledi

Bitcoin haftaya sert satışlarla başladıktan sonra son 8 haftanın en düşük değeri olarak 40.000 doların altına geriledi

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2024 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2024 15:24
Kaynak: Ekometre
Bitcoin, 40.000 doların altına geriledi

Düşüş ivmesi bugün de devam ederken en büyük kripto para, hafta açılışından bu yana değer kaybını %6’ya çıkararak 38.800 dolar seviyesine kadar düştü. Kripto para piyasalarındaki olumsuz görünümün Bitcoin önderliğinde devam ettiği görülüyor. SEC’in onayının ardından 11 Ocak tarihinde işlemlere başlayan spot ETF’lere yönelik yükseliş beklentisinin gelinen son durumda yerini fiyat düzeltmesine bıraktığı görülüyor.

Spot ETF’lerin işlemlere başlamasıyla birlikte Bitcoin’deki düşüşün hızlanması genel olarak en büyük ETF ürününe sahip Grayscale’in yüksek miktarlı BTC transferlerine bağlandı. Grayscale’in şimdiye kadar saklama kuruluşu Coinbase Prime’a aktardığı BTC miktarının 2,52 milyar dolara ulaştığı biliniyor. Mevcut olumsuz görünüme rağmen iyimser yorumcular, kısa vadede gerçekleşen düzeltmenin spot Bitcoin ETF ticaretinin devam etmesiyle yerini toparlanmaya bırakacağı inancını koruyor.

Kripto piyasasında düşüşü tetiklediğine inanılan diğer bir gelişme ise yıllar önce iflas eden Bitcoin borsası Mt.Gox’ın önümüzdeki günlerde alacaklılara Bitcoin ve Bitcoin Cash ödemelerine başlayacağına yönelik haberlerin çıkması olarak görülüyor. Mt.Gox kayyumu geçen ay alacaklılara Japon yeni cinsinden ödemelere başlamıştı. Piyasadaki söylenti ise Mt.Gox’ın Mart ayına kadar 200 bin BTC’yi bulacak bir ödeme planı üzerinde çalıştığı yönünde. Piyasaları tedirgin eden bir başka söylenti ise ABD Hükümetinin Silk Road’dan ele geçirdiği Bitcoin’lerin yarısına yakınını satma planı olduğuna yönelik.

Altcoin piyasasında da sert satışların devam ettiği görülürken Ethereum haftalık bazda değer kaybına ulaşırken 2.220 dolara kadar geriledi. İlk 20 kripto para birimi arasında AVAX ve ICP %20’nin üzerinde haftalık kayıplar görerek en çok düşen altcoin’ler oldu. Ardından SOL ve DOT %20’ye yakın düşüşle geldi.

Son 24 saatte toplam piyasa değerindeki kayıp %5’e ulaşırken toplam değer, 1,52 trilyon dolara geriledi. Ortalama işlem hacmi ise %60 artışla 71 milyar dolara yükseldi.

Kaynak: Ekometre

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.