SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD kripto para piyasasını ülke dışına taşıyacak

Kripto para hizmet firması Galaxy Digital CEO'su Mike Novogratz, Galaxy Digital’ın operasyonlarını büyük ölçüde yurt dışına taşımaya hazır olduklarını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2023 20:32
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2023 20:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
ABD kripto para piyasasını ülke dışına taşıyacak

Kripto para piyasalarının önde gelen Bitcoin savunucularından Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, şirketin kripto ticaretinin ABD’deki düzenleyici sorunlarından dolayı ülke dışına taşıyacaklarını söyledi.

Kripto para hizmet firması Galaxy Digital CEO'su Mike Novogratz, son açıklamasında Galaxy Digital’ın operasyonlarını büyük ölçüde yurt dışına taşımaya hazır olduklarını söyledi.

Investing.com’dan Günay Caymaz’ın haberine göre Novogratz, aldıkları bu kararı FTX başta olmak üzere piyasa değeri yüksek birçok kripto şirketinin iflası sonrası artan düzenleyici baskısına bağladı ve yurt dışında büyümeye odaklanmalarının zamanının geldiğini söyledi.

Açıklamalarını şirketin ilk çeyrek raporunun ardından katıldığı bir konferansta dile getiren Novogratz, kısa vadeli süreçte ABD’deki düzenleyici baskısının sona ereceğini düşünmediğini söyledi. Galaxy Digital CEO’su bundan sonraki süreçte baskının davalarla devam edeceğine ve ülkede kripto sektörünün durma noktasına geleceğine inanıyor.

Coinbase'den bae sinyali

FTX’in iflasının ardından ABD düzenleyicileri özellikle büyük kripto para borsalarına cephe aldı ve Binance başta olmak üzere diğer ABD borsaları Kraken, Gemini ve Bittrex’e yönelik yaptırımlar uygulamaya başladı. Bu baskının ardından Bittrex, dün faaliyetlerine daha fazla devam edemeyeceğini belirterek iflasını açıkladı. ABD düzenleyici kurumlarının radarında olan diğer bir kripto borsası Coinbase ise bu hafta Birleşik Arap Emirlikleri’nde bir merkez kurabileceğine dair ipuçları verdi.

Diğer yandan ABD’den çıkma niyetini paylaşan kripto şirketi Galaxy Digital, dün finansal sonuçlarını açıklarken 2022’nin son çeyreğinde 288 milyon dolar zarar açıkladıktan sonra 2023’ün ilk çeyreği için 134 milyon dolarlık kâr açıkladı.

Kripto ticareti ABD’den ‘kaçıyor’

Kripto şirketleri, sırayla ABD’den çıkma planlarını duyuruyor. Bunun yanında kripto ticaretinin de ABD saatlerindeki ağırlığını kaybetmeye başladığı gözlemlendi.

Glassnode’un sunduğu verilere göre yıllık arz değişikliğinde ABD ve Asya işlem saatleri arasında bir sapma gözlemlendi. ABD’de tutulan kripto varlıklar Asya’daki kripto cüzdanlarına aktarılmaya başladı.

Glassnode, ABD’de yıllık kripto arzı değişiminin %7,5 oranında azaldığını ortaya koyarken Asya’daki arz değişimi %6,9 arttı. Geçen yılın ortasında başlayan bu arz değişimi, 2023’ün ilk yarısında hızla devam ediyor.

Bitcoin arzındaki bu değişim ABD’de kripto şirketlerine yönelik baskılardan kaynaklı likidite azalmasına bağlanıyor. Asya devletleri ise kripto sektörüne yönelik kolaylaştırıcı politikasına devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.