SON DAKİKA
Hava Durumu

Yeni Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Çağatay Kılıç mı?

Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğüne eski Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç seçildi. Kılıç, ilk görev gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte TBMM'deki yemin töreninine katıldı. Çağatay Kılıç, Erdoğan'ın hemen arkasında oturarak yemin törenini izledi

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2023 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2023 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Yeni Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Çağatay Kılıç mı?

2003 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi'nde Danışman olarak çalışma hayatına devam eden Kılıç, Başbakanlık Müşaviri, Özel Kalem Müdür Yardımcılığı gibi görevler üstlendi. Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde, kurmay ekibinde uzun yıllar görev yaptı. Kılıç ayrıca, özel kalem müdür yardımcılığı görevini üstlendiği bu dönemde, yurtdışı gezilerinin çoğunda Recep Tayyip Erdoğan'ın tercümanlığını yaptı.

2011'de milletvekili seçilen Akif Çağatay Kılıç, uzun süre Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev yaptı. 

24 Haziran 2018 seçimlerinde İstanbul Milletvekili olarak seçilen Kılıç, ilk dönem AKPM Türk Delegasyon Başkanlığı ikinci dönem ise TBMM Dışişleri Komisyon Başkanlığı görevini sürdürüyor. 

Akif Çağatay Kılıç kimdir? 

Kendi internet sitesinde yer alan bilgilere göre Akif Çağatay Kılıç, 15 Haziran 1976'da Almanya'nın Siegen kentinde doğdu. Aslen Samsunlu olan Kılıç, 10 yaşına kadar Almanya'da yaşadı.
Ailesinin Türkiye'ye dönmesinin ardından lise eğitimini İstanbul'da, lisans eğitimini ise İngiltere'deki Hertfordshire Üniversitesi'nde "Siyaset ve Avrupa Çalışmaları" bölümünde tamamladı.

Siyaset Bilimi ve Avrupa Ekonomisi alanında eğitim gören Akif Çağatay Kılıç, Sabancı Holding Universal Trading UK Şirketi'nde (Londra)  üç yıl süreyle İngiltere'de görev aldı.

Akif Çağatay Kılıç, çok ileri düzeyde Almanca ve İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.