SON DAKİKA
Hava Durumu

Schengen vizesi talebi, kapasitenin çok üstünde

Sosyal medyada “Schengen vize başvurularının durdurulduğu” yönündeki iddiaları yanıtlayan Almanya Büyükelçiliği, taleplerini kapasitenin çok üzerinde olduğunu belirterek yoğunluk uyarısında bulundu

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2023 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2023 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Schengen vizesi talebi, kapasitenin çok üstünde

Son günlerde başta Almanya olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinden Schengen vizesi almak için başvuruda bulunan kişiler, randevu almak için uzun süre beklemek durumunda kalıyor. Sosyal medyada ortaya atılan iddialarda ise Schengen başvurularının Temmuz ayı sonuna kadar durdurulduğu öne sürüldü. Almanya Büyükelçiliği, bu iddialara ilişkin soruları yanıtladı. Büyükelçililk açıklamasında 6 Şubat 2022'de Türkiye'yi sarsan büyük depremleri anımsattı ve o günden bu yana yaşanan yoğunluğun altını çizdi.

Talep kapasitenin çok üstünde

Açıklamada, şu anda randevu alırken bekleme süresinin uzun olduğunun farkında olduklarını belirterek, "Bu durumun başvuru sahipleri üzerinde yarattığı büyük yükün farkındayız. Vize ofisimiz her gün mümkün olan en fazla sayıda randevu vermekte, ancak talep kapasitenin çok üzerindedir" ifadeleri kullanıldı.

7 binden fazla kişiye deprem vizesi verildi

6 Şubat'ta meydana gelen ve 50 bini aşkın kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Almanya depremzedelerin "hızlı bir şekilde" üç aylık vize almasının sağlanacağını ve ülkedeki akrabalarının yanına gelebileceğini açıkladı.

Şubat ortasında yürürlüğe giren bu prosedürün ardından binlerce kişiye vize verildi. Son olarak Almanya İçişleri Bakanı Nancy Feaser, Nisan ayı başında yaptığı açıklamada 6 bin 500'den fazlası Türk depremzedelere olmak üzere 7 bin 652 kişiye 90 günlük deprem vizesi verildiğini bildirdi.

Yetkili kurumda en yakın randevu 6 temmuz'da

Diğer yandan Almanya için vize başvurusunda bulunmak için resmi olarak yetkilendirilmiş kurum olan iDATA'nın web sitesine girildiğinde de vize başvurularında yoğunluk yaşandığına ilişkin bir uyarı görmek mümkün.  Ayrıca iDATA üzerinden vize başvurusu için randevu almak istenildiğinde en yakında randevu 6 Temmuz 2023 olarak önümüze çıkıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.