SON DAKİKA
Hava Durumu

Paleontologlar, 200 bin yıllık mezar buldu

Paleontologlar, insanların daha küçük beyinli uzak akrabaları olarak bilinen Homo naledilere ait olduğu düşünülen bir mezarlık tespit etti. Yaklaşık 200 bin yıllık mezarın, insanın evrimine dair düşünceleri değiştirebileceğini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2023 19:02
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2023 19:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Paleontologlar, 200 bin yıllık mezar buldu

Güney Afrika'da Homo naledilere ait olduğu düşünülen 200 bin yıllık mezarlık bulundu. Prof. Lee Berger, keşfin, "insan evrimi anlayışına meydan okuduğunu" dile getirdi. 

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Güney Afrika'da çalışmalarını yürüten bilim insanları, dünyada bilinen en eski mezarlığı bulduklarını duyurdu. Johannesburg kentindeki 'Rising Star' (Yükselen Yıldız) mağarasında, Homo naledilere ait bir mezar alanı keşfedildi.

Paleontologlar, insanların daha küçük beyinli uzak akrabaları olarak bilinen Homo naledilere ait olduğu düşünülen bir mezarlık tespit etti. Yaklaşık 200 bin yıllık mezarın, insanın evrimine dair düşünceleri değiştirebileceğini belirtti. Prof. Lee Berger'in liderliğindeki ekip, mezarlıkta Homo naledilere ait kalıntılar ortaya çıkardı. Berger, "Bunlar Homo sapiens mezarlarına ait kalıntılardan en az 100 bin yıl öncesine dayanıyor. Hominin kayıtlarında yer alan en eski mezarlar olabilir" dedi.

"Ölüm sonrası uygulamaların diğer insansılarla sınırlı olmadığını gösteriyor"

"Bu keşifler, ölüm sonrası uygulamaların Homo sapiens ya da beyni büyük boyutlarda olan diğer insansılarla sınırlı olmadığını gösteriyor" diyen Berger, araştırmacılar daha önce de Homo naledi türünün karmaşık bilişsel ve duygusal davranışlar sergileyebildiğine dair kanıtlara ulaşıldığını hatırlatarak keşfin, "insan evrimi anlayışına meydan okuduğunu" dile getirdi. 

Dünyadaki en eski mezarların daha önce Ortadoğu ve Afrika'da yer aldığı ve yaklaşık 100 bin yıllık olduğu düşünülüyordu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.