SON DAKİKA
Hava Durumu

Netflix dizisi Black Mirror 6.sezonu ile ekranlarda

Netflix’in milyonlarca izlenen distopik dizisi Black Mirror 6.sezonu ile yeniden ekranlara dönüyor. Black Mirror dizisinin yeni sezon fragmanı da yayınlandı. Dizinin yaratıcısı Charlie Brooker yeni sezonla ilgili, 'Bu sezonun şimdiye kadarki en şaşırtıcı bölümlerden oluşacağını" söyledi

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2023 18:12
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2023 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Netflix dizisi Black Mirror 6.sezonu ile ekranlarda

Netflix’in milyonlarca izlenen teknoloji distopyası dizisi Black Mirror, 15 Haziran’da 6. sezonu ile izleyiciler ile buluşacak. 

Dizinin yaratıcısı Charlie Brooker’ın dört yılın ardından gelen yeni sezona ilişkin açıklamasında “Bu sezonun şimdiye kadarki en şaşırtıcı bölümlerden oluşacağını” belirterek şöyle konuştu:

“Black Mirror’ın birbirinden tamamen farklı hikayelerden oluşması, insanları (ve kendimi) şaşırtması gerektiğini düşünmüşümdür, yoksa ne anlamı var.”

Oyuncu kadrosu belli oldu

Bu sezon oyuncu kadrosunda; Aaron Paul, Anjana Vasan, Annie Murphy, Auden Thornton, Ben Barnes, Clara Rugaard, Daniel Portman, Danny Ramirez, Himesh Patel, John Hannah, Josh Hartnett, Kate Mara, Michael Cera, Monica Dolan, Myha’la Herrold, Paapa Essiedu, Rob Delaney, Rory Culkin, Salma Hayek Pinault, Samuel Blenkin, Zazie Beetz gibi isimler var.

Black mirror dizisi konusu nedir?

Black Mirror dizisi, distopik ve teknoloji odaklı hikayeler anlatır ve genellikle insanların teknolojinin yarattığı tehlikelerle baş etmelerini konu alıyor. Dizi, sosyal medya, yapay zeka, sanal gerçeklik ve diğer modern teknolojik gelişmelerin olumsuz etkilerini eleştirel bir şekilde ele alıyor. Her bölüm, bağımsız bir hikaye anlatıyor ve genellikle gelecekte veya alternatif bir gerçeklikte geçer. Dizinin yaratıcısı Charlie Brooker ve yapımcısı Annabel Jones.

2016 yılında netflix tarafından satın alındı

İlk kez 2011 yılında Channel 4'de yayınlanmaya başlayan dizi, 2016 yılında Netflix tarafından satın alındı ve bu platformda devam etti. "Black Mirror", sıklıkla teknolojinin insanların özel hayatları, toplum, politika ve insan ilişkileri üzerindeki etkisini sorgulayan hikayeler anlatıyor. Örneğin, bir bölümde insanların sosyal etkileşimlerini "beğeni" puanlarına dayandıran bir toplumda yaşadıkları anlatılırken, başka bir bölümde sanal gerçeklik dünyasında yaşayan insanların gerçek dünyadan kopmaları anlatılabilir.

Dizi, genellikle karanlık, ürkütücü ve düşündürücü bir atmosfere sahip ve izleyicileri teknolojinin ilerleyişinin getirdiği olası sonuçlar üzerine düşünmeye teşvik eder. Her bölümde farklı bir oyuncu kadrosu bulunan dizide hikayelerin her biri bağımsız, bu nedenle bölümler arasında bir devamlılık yok. "Black Mirror", eleştirel beğeni toplayan ve pek çok ödül kazanan bir dizi oldu. Geniş bir hayran kitlesine sahip dizi, modern teknolojinin etkileri ve tehlikeleri hakkında düşünmek isteyen izleyicilere hitap ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.