SON DAKİKA
Hava Durumu

Eski Maliye Bakanı Şimşek, Batman mitingine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Batman'daki mitingini takip edenler arasında Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de vardı

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2023 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2023 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Eski Maliye Bakanı Şimşek, Batman mitingine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman'da düzenlenen mitingde halka seslendi.

2009-2015 yılları arasında Maliye Bakanlığı görevini yürüten Mehmet Şimşek'in daha önce birçok kez yeniden göreve döneceğiyle ilgili iddialar ortaya atılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da seçim öncesinde Mart ayında 10 gün arayla Mehmet Şimşek'le iki kez Ankara'da görüşmüştü. Siyaset kulislerini harekete geçen görüşmelerde de yine Erdoğan'ın, Mehmet Şimşek'i ekonominin dümenine geçmesi konusunda ikna etmeye çalıştığı gündeme gelmişti. 

Mehmet Şimşek, miting öncesi eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’la bir araya gelerek fotoğraf çektirdi. 

Şimşek’in Cumhur İttifakı’nın seçimi kazanması durumunda ekonomi kadrosunda olması beklenirken, fotoğrafta yer alan Yılmaz ve Elvan'ın da yine as takımında olacağı yorumları yapılıyor.

"Aktif siyaseti düşünmüyor" denmişti 


Mehmet Şimşek'in, Mart ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı ilk görüşme sonrasında AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, görüşmenin 'olağan' olduğunu belirterek Mehmet Şimşek'in aktif siyaseti düşünmediğini ifade etmişti. Mehmet Şimşek ise, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Sn. Cumhurbaşkanımız ile AK Parti Genel Merkezi'nde son derecede samimi bir ortamda görüşme fırsatım oldu. Kendisine kabulleri için çok teşekkür ederim. Kendi alanıma giren her konuda istenen katkıları vermeye her zaman hazırım. Ancak yurtdışında finans kuruluşlarındaki işlerim nedeniyle aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum" demişti. 

O günden sonra herkes Mehmet Şimşek'in ekonominin başına getirilmesi konusunun rafa kaldırıldığı düşünülürken, 10 gün sonra Mehmet Şimşek yurtdışında bulunmasına rağmen davet üzerine yine Ankara'ya Erdoğan'la görüşmeye gelmişti. 

Batman'ın Gercüş ilçesi Arıca köyünde yoksullukla hayata gözlerini açan Mehmet Şimşek'in ekonominin kumandasının tamamen kendisine bırakılması, kurmay heyetini belirlemesi gibi şartlarının olduğu öne sürülmüştü. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.