SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD yaptırımlarında beş Türk şirketi var

ABD Hazine Bakanlığı, Rusya'ya yönelik yaptırımlara uymadıkları gerekçesiyle 20'den fazla ülkede 120'den fazla şahıs ve şirkete yaptırım kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2023 22:23
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2023 22:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
ABD yaptırımlarında beş Türk şirketi var

ABD Hazine Bakanlığı, Türk şirketlerine "Rusya" yaptırımı uygulayacak Rusya'ya yönelik yaptırımlara uymadıkları gerekçesiyle yaptırım listesine eklenen şirketler arasında Türkiye merkezli kuruluşlar da yer aldı.

ABD Hazine Bakanlığı, Rusya'ya yönelik yaptırımlara uymadıkları gerekçesiyle 20'den fazla ülkede 120'den fazla şahıs ve şirkete yaptırım kararı aldı. Listede, Türkiye merkezli 5 şirket bulunuyor.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "Washington, Rusya'yı ve Ukrayna'daki savaşı destekleyenlere karşı aksiyon almaya devam edecek" dedi. Washington yönetiminden Reuters'a konuşan bir yetkili, yaptırımlar ile Rusya'yla bağlantılı olan Türkiye merkezli kuruluşlar ve denizcilik ile ticaret sektörlerindeki kişilerin hedef alındığını söyledi.

Yaptırım listesine, Türkiye'den şu şirketler eklendi: ARTVIN MARITIME AND TRADE LIMITED COMPANY, AZU INTERNATIONAL BILGI TEKNOLOJILERI VE DIS TICARET LIMITED SIRKETI, DEXIAS INTERNATIONAL PRODUCTS AND TRADE LIMITED COMPANY, SALDA MANAGEMENT MARITIME AND TRADE LIMITED COMPANY, SMART TRADING TRANSPORTATION INDUSTRY AND TRADE LIMITED COMPANY.

Bu şirketler 

Azu International Bilgi Teknolojileri ve Dış Ticaret Limited Şirketi: Türkiye merkezli bir elektronik şirketidir. Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden sonra kurulan şirket, Rusya’ya bilgisayar çipleri gibi birçok yabancı menşeili elektronik eşya sevkiyatı sağladı.

Dexias International Products and Trade Limited Company: Fransız-Belçika ortaklı bir bankacılık grubudur. Dexias Türkiye, ABD menşeili komponent tedariki çalışmalarında batılı firmalarla birlikte çalışmıştır. Rus firması Radioavtomatika’ya mal veya hizmet sağladığı belirlenerek yaptırım listesine alındı.

Salda Management Maritime and Trade Limited Company: Türkiye merkezli bir nakliye şirketidir. Rusya’ya maddi veya teknolojik destek sağladığı, mal veya hizmet sunduğu iddiaları nedeniyle yaptırım listesine alındı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.