SON DAKİKA
Hava Durumu

Viktor Orban: Seçimleri Erdoğan kazansın diye dua ettim

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Türkiye'de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanması için dua ettiğini, aksi olduğu taktirde, "Soros'un adamlarının milyonlarca göçmeni Avrupa'ya göndereceğini" ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2023 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2023 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Viktor Orban: Seçimleri Erdoğan kazansın diye dua ettim

Cuma günü Kossuth radyosunun "Günaydın Macaristan!" programına konuk olan Orban, isim vermeden Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na işaret ederek, "Erdoğan'ın seçimlerdeki rakibi George Soros'tu" dedi.

Orban, "Erdoğan'ın rakibinin kazanması durumunda Türkiye'de yaşayan dört milyon göçmenden bir, iki veya üç milyonu saniyeler içinde gidecekti ve bu yaz zaten Macaristan sınırında olacaktı. Göçmenleri üzerimize salacaklardı" diye konuştu.

"Erdoğan'ın seçimleri kazanmaması bir trajedi olurdu" diyen Orban, "Cumhurbaşkanı'nı sadece desteklemediğini, ayrıca kazanması için çok dua ettiğini" söyledi. 

Erdoğan'ı pazar günü henüz oylar sayılırken Twitter üzerinden kutlayan Orban, Rus gazının Avrupa'ya Türkiye üzerinden geldiğine dikkati çekerek, "Ankara'da ABD yanlısı veya George Soros destekli bir lider varsa gazın Macaristan ve Sırbistan'a ulaşıp ulaşmayacağı çok şüpheli olurdu" dedi.

Erdoğan'ın rakibinin "savaş yanlısı" olduğunu da iddia eden Orban, "Erdoğan'ın geçen dönemde olduğu gibi Rusya ve Ukrayna arasında arabuluculuk yapma şansı olduğunu" belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.