SON DAKİKA
Hava Durumu

Vergi yapılandırması 2023 deki tüm merak edilenler

Vergi affı borç yapılandırma başvuruları ne zaman başlayacak? Başvurular nereye yapılacak? Ödemeler ne zaman başlayacak, kaç taksit olacak?

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2023 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2023 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Vergi yapılandırması 2023 deki tüm merak edilenler

Vergi affı borcu yapılandırma başvuruları ile ilgili bilgiler vatandaşların gündeminde yer alıyor.

2023 Borç yapılandırma düzenlemesi yürürlüğe girdi. Belirtilen tarihlerde de başvurular alınmaya başlayacak. Yasanın yürürlüğe girmesiyle beraber vergi, prim, idari para cezası, öğrenim kredileri, trafik cezaları için süreç de başlayacak. Düzenleme ile 2 bin TL’nin altındaki borçlar silinecek. Ayrıca 48 ay yapılandırma imkanı sağlanacak. Vergi affı düzenlemesi 31 Aralık 2022 tarihi öncesindeki borçlar için geçerli olacak. Peki vergi affı borç yapılandırma başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? Borç yapılandırma ödemeleri nasıl olacak? İşte adım adım başvuru detayları ve tarihleri...

Vergi affı düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla, gözler başvuru sürecine çevrildi. Borç yapılandırma düzenlemesiyle 31 Aralık 2022 öncesine ait vergi, prim, idari para cezası, öğrenim kredileri, trafik cezaları 48 ay taksitle ödenebilecek. Peki Borç yapılandırma başladı mı, başvurular nasıl, nereye yapılır? İşte ayrıntılar...

VERGİ AFFI BORÇ YAPILANDIRMA BAŞLADI MI, BAŞVURULAR NE ZAMANA KADAR?

Yapılandırma için başvurular 31 Mayıs tarihine kadar yapılacak. İlk taksit ödemeleri ise 30 Haziran’a kadar sürecek.

Başvuru ve ödemeler hakkında da bilgi veren AK Parti’li Aydemir, borçların peşin ödenmesi halinde ise hesaplanan Yİ-ÜFE oranının yüzde 90’ı silineceğini, idari para cezalarının peşin ödenmesi halinde anaparanın da yüzde 25’i silineceğini ifade etti.

VERGİ AFFI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi "www.gib.gov.tr" veya e-devlet "www.turkiye.gov.tr" üzerinden, vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla yapılabilecek.Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yapılandırmayla ilgili detayları paylaşan Aydemir, “Kanuna göre 31/12/2022 tarihinden önceki dönemlere ait olan vergi, prim, idari para cezası, öğrenim kredileri, trafik cezaları gibi borçlar için yeniden yapılandırma imkanı sağlıyoruz. Daha önce yapılandırma kapsamına girmeyen, adli para cezaları, üst kurul cezaları, sigara cezaları gibi cezalar da bu kanun kapsamında yapılandırılabilecek. Bu açıdan Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı yapılandırma paketini yürürlüğe girdi” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.