SON DAKİKA
Hava Durumu

Uluslararası seyahatler pandemi öncesine dönüyor

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) verileri uluslararası seyahatlerde pandemi öncesine dönüşün başladığını ortaya koydu

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2023 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2023 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Uluslararası seyahatler pandemi öncesine dönüyor

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin (IATA) 2023 Mart-Eylül rezervasyon verileri belli oldu. IATA verilerine göre seyahatler 2022 yılına göre; yüzde 35 yukarıda.

11 ülkede 4 bin 700 seyahat severi kapsayan ankete katılan gezginlerin yüzde 79'u, Haziran-Ağustos 2023 döneminde bir seyahat planladıklarını söyledi.

Yüzde 80'i pandemi sonrası sorunların çözüldüğünü, sorunsuz seyahat beklediklerini söyledi .

İleriye yönelik rezervasyon verileri, en büyük büyümenin yüzde 134,7 ile Asya Pasifik bölgesinde, yüzde 42,9 ile Orta Doğu'da, yüzde 39,9 ile Avrupa'da beklendiğini gösteriyor. Bu bölgeleri sırasıyla Afrika, Latin Amerika ve Kuzey Amerika takip ediyor.

IATA'nın Operasyonlar, Emniyet ve Güvenlikten Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Nick Careen, şunları söyledi “Bu yıl, seyahat sezonu için beklentiler yüksek. Birçoğu için bu, pandemi sonrası ilk seyahat deneyimleri olacak. Bazı aksamalar beklenebilir, ancak 2022'de bazı önemli merkez havalimanlarında karşılaşılan hızlanma sorunlarının çözüleceğine dair net bir beklenti var. Havayolları, güçlü talebi karşılamak için havalimanları, sınır kontrolü, yer hizmet sağlayıcıları ve hava seyrüsefer hizmet sağlayıcılarının beyan ettiği kapasiteye dayalı tarifeler planlıyor”.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.